USAs Sophia Smith (til høyre) mot Sveriges keeper Zecira Musovic i VM-åttedelsfinalen i fotball. Foto: Scott Barbour, AP / NTB

VM-jubel for Sverige – straffeseier over USA

USAs fotballkvinner er utslått av fotball-VM etter straffesparkkonkurranse mot Sverige i åttedelsfinalen. Det sto 0-0 etter 120 minutters spill.

Av NTB | 06.08.2023 13:54:30

Sport: Motstander i kvartfinalen er Norges japanske overkvinner.

Sverige bommet på sin tredje straffe og ga initiativet til USA, men amerikanerne misbrukte så sin fjerde mulighet. Så misset svenskene på ny før USA gjorde det samme. Dermed sto det 3-3 etter ti straffer.

Sverige var heldig som hadde 0-0 til pause. USA styrte det aller meste og hadde en heading i tverrliggeren.

Det ble jevnere spillemessig i 2.-omgangen, men også den endte målløs. Det fortsatte også i ekstraomgangene over to ganger 15 minutter.

Åttedelsfinalene i VM fortsetter mandag med kampene England – Nigeria og Australia – Danmark.