Menu
Direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet ber om at ungdommer i sommerjobb setter seg inn i reglene for arbeidslivet. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Virke melder om nedgang i antall sommerjobber

Flere bedrifter melder om en nedgang i antall sommerjobber. Virke mener det gjenspeiler de større trekkene i økonomien.

Av NTB | 01.06.2023 11:38:40

Økonomi og næringsliv: En fersk undersøkelse blant Virkes medlemsbedrifter viser at 27 prosent planlegger å ansette sommervikarer i år. Det er en nedgang på 3 prosent fra forrige sommer.

Bransjene som planlegger å ansette flest, er byggevarehandel og dagligvarehandel. Her svarer henholdsvis 67 prosent og 63 prosent av bedriftene at de planlegger å ansette sommervikarer.

Tallene henger i stor grad sammen med de større trekkene i norsk økonomi, ifølge Virke. Små og mellomstore bedrifter sliter i møte med økte kostnader og fallende kjøpekraft hos forbrukeren.

Administrerende direktør Bernt Apeland i Virke sier at stadig flere bedrifter mener det er vanskelig å finne vikarer med den rette kompetansen, og at dette ikke bare hviler på bedriftene.

– Her er det viktig at også myndigheter og spesielt landets utdanningsinstitusjoner samarbeider tett med arbeidslivet om hva slags kompetanse som trengs på fremtidens arbeidsplasser, sier Apeland.

(©NTB)

Flere nyheter: