Vipers målvakt Katrine Lunde under semifinalen i Champions League i håndball mellom Györ og Vipers i MVM Dome Budapest. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

Vipers til ny finale etter håndballdrama – møter FCT Hungaria og fanatiske fans

Vipers Kristiansand er én seier unna tre Champions League-titler på rad etter 37-35 over Györ. I finalen venter ungarske FTC Hungaria.

Av NTB | 03.06.2023 19:48:49

Sport: FTC lå under i store deler av kampen mot Esbjerg og 13-17 ved pause, men slo tilbake og vant til vill jubel for noen tusen fans. Dermed måtte sju norske spillere gå av banen som tapere i Esbjerg-drakt.

Seiersmålet kom to sekunder før slutt da en ball snek seg forbi Esbjergs keeper.

Vipers ledet 23-18 ved pause etter en målorgie den første halvtimen. Keeperne på begge lag hadde vriene rammebetingelser, men Vipers-forsvaret var bedre enn Györs i førsteomgangen.

Vipers startet like effektivt etter pause og gikk opp til 25-18.

Györ ga ikke opp, men ble hengende etter hele resten av kampen. Keeperveteranen Katrine Lunde (43 år) slo til med viktige redninger i andreomgangen da Györ var på vei mot å komme à jour.

– Det ble en innholdsrik kamp. Vi jobber en god kamp fra start, og vi gjør akkurat det vi skal og kjører på mot Györ. Redningen min mot slutten var viktig, men alle redninger er viktige. Det var ikke så fryktelig mange, men slik er det i en slik kamp, sa Lunde til NTB.

Györ, med Stine Bredal Oftedal (elleve mål) og Kari Brattset Dale (to scoringer) på laget, falt tungt i semifinalen. Den ungarske klubben står uten tittel i den gjeveste turneringen siden 2019. Det skaper en krise.

Bredal Oftedal signaliserte etter kampen klart overfor NTB at hun sikter mot en pause fra håndballen etter OL neste sommer. Hun vet heller ikke om karrieren da er over eller ikke.

Søndagen kan bli en perfekt avslutning for trener Ole Gustav Gjekstad. Han slutter i Vipers etter finalehelgen og fortsetter karrieren i den danske klubben Odense.

Lunde har sjansen til å bli den første spilleren med sju Champions League-titler.

Jamina Roberts og Marketa Jerabkova var giftigst i Vipers-angrepet og dominerte i perioder mot Györ.

Györ-duoen Veronica Kristiansen og Silje Solberg-Østhassel fulgte kampen fra tribunen. Begge er gravide og har termin i løpet av sommeren.

Det ble høydramatisk mot slutten av oppgjøret. Györ reduserte til 35–36 etter med 50 sekunder igjen å spille. Vipers håndterte sluttfasen godt og holdt unna.

Arenaen i Budapest ble fylt til siste sete da FCT og Esbjerg møttes. Det gjorde at tilskuerrekorden i kvinnehåndball ble forbedret til 20.022, ifølge Det europeiske håndballforbundet (EHF).