Ragnhild Valle Dahl og Vipers Kristiansand slo tyske Bietigheim i mesterligaen lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers slo tilbake mot Bietigheim – tok viktig seier i mesterligaen

Vipers Kristiansand slet lenge, men vant til slutt 34-32 over tyske Bietigheim i mesterligaen i håndball for kvinner.

Av NTB | 14.01.2023 19:37:49

Sport: Bietigheim vant det første oppgjøret mellom lagene 32-30, men på hjemmebane slo Vipers tilbake. Det var en viktig seier i kampen for en topp-to-plassering i gruppa, spesielt ettersom lederlaget CSM Bucuresti knuste Odense 41-31.

Odense jakter nærmest Vipers før lagene møtes i neste runde. De to beste i hver gruppe går rett til kvartfinale, mens de fire neste må gjennom en innledende utslagsrunde.

Anna Vyakhireva og Ragnhild Valle Dahl scoret ni mål hver for Vipers lørdag og bidro også godt i forsvar.

– Det var en rotete kamp, og jeg har følelsen av kaos som det ofte er i mesterligaen. Jeg er veldig fornøyd med at vi vant, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Viaplay.

Lagene fulgte hverandre tett i åpningen, men etter hvert tok tyskerne over og ledet med 17-15 til pause. Etter hvilen våknet Vipers, og tidlig i omgangen hadde de utlignet forspranget og i tillegg tatt ledelsen.

Bietigheim bet seg imidlertid fast og lot ikke Vipers stikke av. Med ett minutt igjen ledet Vipers med ett mål, og da de scoret på det påfølgende angrepet var seieren i boks. I tillegg reddet Katrine Lunde en straffe på tampen.