Menu
Anna Vjakhireva var igjen blant Vipers' målfarligste spillere da Storhamar ble slått i den første finalekampen i årets håndballsluttspill. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Vipers med 100 strake seirer i norsk håndball – tok første stikk i sluttspillfinalen

Vipers Kristiansand nekter å slippe seg nedpå mot norsk motstand. Tirsdag ble Storhamar slått 37-33 i den første finalekampen i håndballsluttspillet.

Av NTB | 21.05.2024 19:49:33

Sport: Det var sørlandsklubbens 100. seier på rad og den 123. kampen som ubeseiret i norske turneringer. Forrige tap var mot nettopp Storhamar i februar 2020.

Fredag kan Vipers avgjøre sluttspillet og vinne det for femte gang. Laget har også tatt samtlige serie- og NM-titler siden Larviks hegemoni ble brutt i 2017/18-sesongen.

Vipers ledet 19-16 halvveis ut i tirsdagens oppgjør. Det ga håp i Storhamar-leiren.

– Det ser bra ut, men vi sliter bakover med (Lysa) Tchaptchet. Hun er umulig å stoppe, og vi klarer ikke å komme på ballsiden. Hun får lov til å jobbe veldig bredt i perioder, men dommerne gjør ikke noe med det, sa bortelagets trener Kenneth Gabrielsen til TV 2 i pausen.

Han så Vipers raskt doble ledelsen i 2.-omgangen. Storhamar kappet senere flere ganger luken til tre mål, men kom aldri nærmere.

Nylig ble Storhamar første norske lag til å vinne europaligaen (nivå to). Det skjedde i samme sesong som Vipers måtte gi slipp på tronen som mangeårig Champions League-mester.

Sammenlagtseier i sluttspillet gir til høsten plass i den gjeveste europacupen.

(©NTB)