Menu
Kjetil Borch avbildet under trening på Årungen i 2022. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Borch fridde etter OL-nedturen

En utslitt Kjetil Borch (34) fikk raskt noe å glede seg over etter en knust OL-drøm. På brygga fridde roveteranen til samboeren.

Av NTB | 21.05.2024 18:59:29

Sport: Det forteller han i et intervju med NRK. Spørsmålet om giftermål kom så fort Borch var oppe fra vannet i sveitsiske Luzern.

– Kjæresten min visste ikke så veldig mye av hva som skjedde før jeg gikk ned på kne på brygga. Det var egentlig ganske behagelig, for jeg var så sliten i låret at jeg nesten ikke klarte å stå, sier han til kanalen.

Svaret fra Alice Mayne var det han håpet på.

– Jeg er samboer med en tidligere roer. Jeg synes kanskje ikke det er noe bedre sted å fri enn det som blir beskrevet som «Lake of the Gods» innen roing. Det falt veldig naturlig å gjøre det da jeg kom inn til brygga i dag, sier Borch.

Tirsdag ble han nummer fire i singlescullerfinalen i den siste OL-kvalifiseringen. Det betyr at Borch ikke kan forsvare eller forbedre sølvet han tok i 2021, men håpet om en fjerde OL-deltakelse er ikke ute.

Det er ikke utelukket at 34-åringen får sjansen i dobbeltsculler. De fire som tidligere kjempet om en plass i den norske båten, skal i stedet ro dobbeltfirer i Paris-lekene.

(©NTB)