Menu
Lois Abbingh leverte en god kamp for Vipers. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Vipers ble sluttspillmester for femte gang på rad: – Veldig stas

Vipers Kristiansand er igjen mester i håndballens sluttspill. Sørlendingene kunne slippe jubelen løs etter 32-27 mot Storhamar på bortebane.

Av NTB | 24.05.2024 19:59:48

Sport: Med seier på hjemmebane i den første kampen kunne Vipers avgjøre best av tre-serien i Hamar fredag. Der fulgte lagene hverandre tett før pause, men etter hvilen fikk Vipers opp farten.

Nederlandske Lois Abbingh ble toppscorer for vinnerlaget med sine ni nettkjenninger. Vipers har tatt samtlige serie- og NM-titler siden Larviks hegemoni ble brutt i 2017/18-sesongen.

– Det er veldig stas. Vi dro det i land nå også, og det er nok en finale vi har vunnet i Norge. Det gjelder å bygge videre på dette, for vi har mye å gå på, sa Marta Tomac til TV 2.

Med seier i den første kampen mot rundet Vipers 100. triumfer på rad i norske turneringer, og fredag kom den 124. kampen som ubeseiret. Forrige tap i hjemlig spill var mot nettopp Storhamar i februar 2020.

Vipers ledet med ett mål til pause og skrudde deretter til i annen omgang. Sørlendingene skaffet seg en firemålsledelse halvveis og ga ikke fra seg føringen på vei mot seier.

Sluttspillseieren gir Vipers plass i mesterligaen også neste sesong. Kristiansand-laget hadde vunnet tre strake CL-titler før rekken ble brutt i årets sesong.

Nylig ble Storhamar første norske lag til å vinne europaligaen (nivå to). Hamar-laget har mulighet til å søke om mesterligaplass neste sesong.

(©NTB)