Menu
Etter nærmere halvannen måned som anonym har endelig vinneren av førstepremien i lotteriet Mega Millions stått fram. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB

Vinneren av amerikansk milliardlottogevinst meldte seg

Vinneren av en gigantisk førstepremie i det amerikanske lotteriet Mega Millions har omsider meldt seg og får utbetalt svimlende 1,6 milliarder dollar.

Av NTB | 27.09.2023 21:32:27

Fritid: Personen fra Florida var den heldige vinner under trekningen 8. august, men har fram til nå ikke stått fram for å legge krav på gevinsten. Vinnerkupongen ble solgt i byen Neptune Beach, nordøst i Florida.

Gevinsten tilsvarer drøyt 17 milliarder norske kroner.

Navnet til vedkommende forblir anonymt i 90 dager framover i henhold til delstatens lover.

De fleste vinnerne av digre førstepremier i amerikanske lottotrekninger velger å få utbetalt hele summen i én, men vinneren har også mulighet til å velge å få den i 30 årlige utbetalinger.

Premien underlegges føderal inntektsskatt, men ikke noen beskatning fra delstaten, ettersom Florida ikke har noen egen inntektsskatt.

Gevinsten er den tredje største i amerikansk lotterihistorie, der den største stammer fra lotteriet Powerball tilbake i 2022. Vinneren der kunne innkassere hele 2,04 milliarder dollar.

(©NTB)

Flere nyheter: