Menu
Det er dette monogrammet som er synderen i saken om prinsesse Märtha Louise og Durek Verrets prinsesse-gin. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vinmonopolet: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrets gin bryter loven

Monogrammet på etiketten til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrets gin er lovstridig, og den skal nå fjernes før ginen blir tilgjengelig igjen, melder NRK.

Av NTB | 04.07.2024 15:43:12

Kuriosa og kjendiser: Når dette er gjort, blir ginen tilgjengelig på Vinmonopolet igjen, skriver NRK.

Det er grossisten som nå velger å endre etiketten på bryllupsginen for å hindre at den bryter mot alkohollovens forbud mot reklame.

Alkoholloven inneholder en bestemmelse om at det ikke er tillatt å reklamere for alkoholholdig drikk, og heller ikke å reklamere for andre varer eller tjenester på alkoholholdige varer.

– Ved lansering av monogrammet til Märtha Louise og Durek Verrett er det ikke kommet fram informasjon som tilsier at monogrammet kun er knyttet opp til OHD Pink Gin. Produktet kan derfor ikke sies å ha et «eget distinkt varemerke» med monogrammet på etiketten. Vår vurdering er at etiketten hvor monogrammet er trykket, er i strid med reklameforbudet, skriver kommunikasjonssjef Kristin Welle-Strand i Vinmonopolet i en epost til NRK.

Flere nyheter: