Menu
Jonas Vingegaard i aksjon på tempoetappen i København under fjorårets Tour de France. Foto: Mads Claus Rasmussen / NTB

Vingegaard preget av knivangrepet i Annecy – forlot seiersintervju

Jonas Vingegaard (26) klarte ikke å holde tårene tilbake da knivangrepet på flere barn i Annecy ble et tema etter danskens etappeseier i Critérium du Dauphiné.

Av NTB | 08.06.2023 17:29:05

Sport: Jumbo-Visma-rytteren kom alene i mål, men det var ingen store gledesscener i etterkant. Han ble raskt orientert om angrepet som hadde skjedd i den franske byen Annecy.

Der ble fire små barn og to voksne rammet av knivstikk. Tilstanden er kritisk for to av barna. Vingegaard var tydelig preget og avmålt i det obligatoriske TV-intervjuet etter etappen.

– Jeg er selvfølgelig veldig glad for seieren, men på en dag som denne, med det som har skjedd i Annecy, betyr ikke sykling noe som helst. Mine tanker går til familiene, sa en tårevått danske før følelsene tok overhånd.

Vingegaard så seg nødt til å avbryte seansen. Etter å ha samlet seg og vært på podiet, sa han litt mer til dansk TV2 om hva han føler.

– Det er jo bare forferdelig, og det kommer litt tett på. Det er en som har gått etter små barn. Annecy er et sted jeg kjenner til.

Torsdagens soloseier tok Vingegaard opp i sammenlagtledelsen i Critérium du Dauphiné. Tre etapper gjenstår av det franske rittet.

(©NTB)