Menu
Jonas Vingegaard er med i Vismas Tour de France-tropp. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Vingegaard er friskmeldt til Tour de France

Jonas Vingegaard er en del av Tour de France-troppen til Visma Lease a Bike. 27-åringen har kjempet en kamp mot klokka siden han skadet seg stygt i april.

Av NTB | 20.06.2024 12:53:09

Sport: Visma-laget opplyser i egne mediekanaler at Vingegaard er en del av lagets åttemannstropp til det prestisjetunge rittet.

De sju andre er Wout van Aert, Sepp Kuss, Wilco Kelderman, Matteo Jorgenson, Tiesj Benoot, Jan Tratnik og Christophe Laporte.

Den danske TdF-vinneren fra 2022 og 2023 pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i Baskerland rundt i april. Siden har alt handlet om å bli klar til Tour de France.

7. mai gjennomførte 27-åringen sin første sykkeltur utendørs. I etterkant var dansken tydelig på at han håper å være klar til å forsvare nok en Tour de France-tittel i sommer.

De siste ukene har Vingegaard fortsatt å ta steg i rehabiliteringen, og i slutten av mai ble dansken avbildet på trening i Alpene. Samtidig har Visma Lease a Bike ventet med å bekrefte stjernerytterens deltakelse.

15. juni publiserte Matteo Jorgenson et bilde av Vingegaard og Wout Van Aert på en treningstur. Dansken trente da i området rundt Col de l’Iseran sammen med blant andre Van Aert, Jorgenson, Tiesj Benoot og Jan Tratnik.

Årets Tour de France ligger an til å få et usedvanlig stjernespekket felt på startstreken. Tadej Pogacar, som nylig vant Giro d’Italia med et hav ned til nærmeste konkurrent, har meldt sin ankomst.

Det samme har landsmannen Primoz Roglic og belgiske Remco Evenepoel.

Van Aert har også trøblet denne våren etter at han brakk kragebeinet i mars. Belgieren gjorde comeback i Tour of Norway 23. mai. Nå er også han Tour-klar som en ekstra attraksjon i rittet som starter i Firenze i slutten av denne juni.

(©NTB)