Menu
Jonas Vingegaard er med i Vismas Tour de France-tropp. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Jonas Vingegaard er friskmeldt til Tour de France

Jonas Vingegaard er en del av Tour de France-troppen til Visma Lease a Bike. 27-åringen har kjempet en kamp mot klokka siden han skadet seg stygt i april.

Av NTB | 20.06.2024 12:43:21

Sport: Visma-laget opplyser i egne mediekanaler at Vingegaard er en del av lagets åttemannstropp til det prestisjetunge rittet.

Den danske TdF-vinneren fra 2022 og 2023 pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter skrekkvelten i Baskerland rundt i april.

7. mai gjennomførte 27-åringen sin første sykkeltur utendørs. I etterkant var dansken tydelig på at han håper å være klar til å forsvare nok en Tour de France-tittel i sommer.

De siste ukene har Vingegaard fortsatt å ta steg i rehabiliteringen, og i slutten av mai ble dansken avbildet på trening i Alpene.

15. juni publiserte Matteo Jorgenson et bilde av Vingegaard og Wout Van Aert på en treningstur. Dansken trente da i området rundt Col de l’Iseran sammen med blant andre Van Aert, Jorgenson, Tiesj Benoot og Jan Tratnik.

Van Aert har også trøblet denne våren etter at han knakk kragebeinet i mars. Belgieren gjorde comeback i Tour of Norway 23. mai.

(©NTB)