Menu
FOTO: Him

Vindafjord-ordfører Kritisk til HIM-flytting

Ordfører i Vindafjord kommune, Ole Johan Vierdal (Sp), uttrykker sterk misnøye med at Haugaland Interkommunale Miljøverks (HIM) hovedadministrasjon har flyttet.

Av Egil M Solberg | 26.06.2024 12:19:18

Renovasjon: Hovedadministrasjon og de ansatte i HIM har flyttet fra Toraneset Miljøpark til Årabrot i Haugesund, men formelt er hovedkontoret fortsatt er på Toraneset.

Flyttingen, som skjedde ved årsskiftet, har ført til tap av arbeidsplasser og skatteinntekter for Vindafjord.

Vierdal stiller ifølge Haugesunds avis spørsmål ved hvordan denne flyttingen kunne skje uten politisk behandling, til tross for at HIMs vedtekter angir at hovedkontoret skal være i Vindafjord.

Administrerende direktør i HIM, Gro Staveland, forsvarer ifølge avisa flyttingen og mener det er i tråd med IKS-loven, da hovedkontoret formelt sett fortsatt er på Toraneset.

Vierdal hevder han ikke var klar over at det nye bygget på Årabrot, som Vindafjord var med å finansiere, ville føre til at administrasjonen flyttet dit, skriver avisa.

Staveland understreker overfor avisa at det fortsatt er mulig å bruke kontorene i Vindafjord, og at informasjon om flyttingen har vært tilgjengelig i flere år.

Flyttingen berører rundt 20 ansatte i administrasjonen.

Flere nyheter: