Menu
– Det er en direkte sammenheng mellom alkohol og dødelig kreft. er blant advarslene irer må lese på flaskene. Snart kan Norge følge etter. Foto: Lise Åserud / NTB

Vin, øl og sprit kan få helseadvarsel

Irland skal trykke en advarsel på alle flasker som inneholder øl, vin eller sprit. Norge kan følge ganske raskt etter.

Av NTB | 28.01.2023 03:15:03

Politikk: Et av landene som kan følge etter ganske raskt, er Norge. Som EØS-land må vi følge EUs regler for handel. Allerede ved påsketider i fjor foreslo Helsedirektoratet advarsler på norske flasker, skriver Aftenposten.

«Å drikke alkohol fører til leversykdom» og «Det er en direkte sammenheng mellom alkohol og dødelig kreft». er blant advarslene irer må lese når de åpner en flaske med øl, vin eller brennevin. I tillegg advares gravide mot å drikke alkohol.

Frankrike, Spania, Italia, Tyskland og Portugal protesterer på sin side mot at vin fremstilles som skadelig.

– Det hører ikke noe sted hjemme å sammenligne den overdrevne drikkingen av sprit som er typisk for nordiske land, med moderat og bevisst forbruk av kvalitetsprodukter med lavere alkoholinnhold, som øl og vin, sier Ettore Prandini i det italienske bondelaget til The Irish Times.

Italia produserer vin for 14 milliarder euro (150 milliarder kroner) årlig og mer enn én million italienere jobber med vinproduksjon.

(©NTB)

Flere nyheter: