Menu
For første gang på tolv år har partene i vin- og brennevinsbransjen kommet til enighet om lønnsoppgjøret uten hjelp av Riksmekleren. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Vin- og brennevinsbransjen er enige i lønnsoppgjøret

Vin- og brennevinsbransjen var siste i rekken av bransjer som skulle komme til enighet i årets lønnsoppgjør. Det greide de uten hjelp fra Riksmekleren.

Av NTB | 13.06.2024 16:13:03

Økonomi og næringsliv: – Det er gledelig. Vi har vist forhandlingsvilje og vært løsningsorienterte. Vi har store forventninger til at arbeidsgiverne fortsetter med det når vi skal forhandle lokalt, sier Arne Larsen, hovedtillitsvalgt i fellesklubben Arcus og Vectura, til Fri Fagbevegelse.

Det er første gang på tolv år at partene enes uten hjelp fra Riksmekleren. Endringene i pensjonsalder bidro til tydelige krav om seniorpolitikk i vin- og brennevinsoppgjøret. Der skulle de gjerne kommet lenger, sier Larsen.

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbunds (NNN) forhandlingsutvalg nådde ikke fram med sine pensjonskrav i årets oppgjør. NHO Mat og Drikke mener at det ikke kan forhandles på i de sentrale forhandlingene.

(©NTB)

Flere nyheter: