Vilde Hasund leverte assist til ledermålet da Hammarby med tre norske spillere ble svensk cupmester foran 19.000 tilskuere. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vilde Hasund-assist på ledermålet da Hammarby ble cupmester foran 17.000

Innbytter Vilde Hasund brukte bare noen sekunder på å legge opp til ledermålet da Hammarby ble svensk cupmester med 3-0 over serieleder Häcken.

Av NTB | 06.06.2023 16:59:09

Sport: Hasund startet på benken, men kom inn ved pause for en skadd Matilda Vinberg. I det første minuttet av 2. omgang slo hun et perfekt innlegg som Madelen Janogy omsatte i 1-0-ledelse foran 17.000 tilskuere på Hammarbys arena i Stockholm.

I det 58. minutt gjorde Janogy også 2-0. Hun ble spilt fram av Maiki Hamano og sendte et venstrebeinsskudd i lengste kryss.

Ti minutter etter det utnyttet japanske Hamano slurv i Häcken-forsvaret og fastsatte resultatet.

De var med å sikre Hammarbys første cupmesterskap siden 1995.

For Häcken ble Julie Blakstad byttet ut i det 71. minutt, da kampen var punktert med 3-0. For første gang siden hun ble leid inn fra Manchester City i april måtte hun gå av banen som taper.

Finalen skulle egentlig vært spilt forrige måned på samme dag som mennenes finale. Siden Häcken var i begge finaler ble kvinnefinalen flyttet, slik at Göteborg-klubbens supportere skulle slippe å velge.

Det var bare 5832 på tribunene da Per-Mathias Høgmos Häcken-lag vant sin finale.

Thea Sørbo var den eneste av Hammarbys tre norske spillere som startet kampen. Hun ble byttet ut i det 53. minutt. Hasund kom som nevnt inn ved pause, Sara Kanutte Fornes i det 87. minutt.

Blakstad og hennes Häcken flyr høyt i Allsvenskan og topper tabellen to poeng foran Piteå. Hammarby på tredjeplass er ytterligere tre poeng bak, men tirsdag var hovedstadslaget best.