Menu
Haugaland Klatrelag og Haugesund Turnforening med nybygg til 200 millioner kroner. Illustrasjon: Arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke

Vil bygge hall til 200 millioner kroner

Haugaland Klatrelag (HKL) og Haugesund Turnforening (HTF) har slått seg sammen i et omfattende byggeprosjekt til en verdi av 200 millioner kroner.

Av Egil M Solberg | 21.09.2023 23:52:00

Idrett: HKL hadde opprinnelig planlagt å utvide klatrehallen i Haugesund Idrettspark alene, men kommunen oppfordret dem til samarbeid, skriver Haugesunds avis.

Prosjektleder Anders Kindlihagen bekrefter overfor avisa at de nå planlegger å bygge en felles klatre- og turnhall. Dette samarbeidet blir sett på som unikt nasjonalt, da det knytter sammen de to idrettene under samme tak.

Den nye hallen vil ha et areal på ca. 4,500 kvadratmeter, med separate områder for turn og klatring samt fellesområder som foaje, kafé, kontorer, møterom, garderober og styrkerom.

Planen inkluderer også en integrert skatehall med en egen skategate.

Byggeplanene er ifølge avisa allerede godt i gang, med buldrehallen som den første fasen og forventet åpning i 2025, mens tauhallen er planlagt åpnet i 2027.

Flere nyheter: