Menu
Viktor Hovland sliter på Pinehurst-banen i US Open. Foto: Matt York / AP / NTB

Viktor Hovland i store problemer i US Open – misser trolig cuten

Viktor Hovland (26) spilte jevnt solid dagen etter marerittstarten i US Open, men klarer trolig fortsatt ikke cuten i majorturneringen.

Av NTB | 14.06.2024 19:13:05

Sport: Den norske golfstjernen endte dagen på to slag under par, mens han totalt ligger på seks slag over par.

Det betyr at Hovland må ha en stor dose flaks for å klare cuten i turneringen. Feltet deles i to etter fredagens runde, og Hovland er i skrivende stund på delt 98.-plass av 156 spillere. Det er riktignok en rekke spillere som fortsatt ikke har startet sin andre runde.

Hovland åpnet godt med birdie på første hull, men en dobbeltbogey på det 8. hullet ødela mye. På det niende hullet ble det en birdie på et par tre-hull, og det tente et syltynt håp for Oslo-gutten.

Håpet ble heller ikke noe mindre da han vartet opp med tre birdie på de fire neste hullene. Dessverre røk 26-åringen på bogey på både hull 16 og 17, som trolig koster han cuten i turneringen.

– Der er nok toget gått, kommenterte Joakim Mikkelsen på Viaplay.

Nordmannen avsluttet riktignok runden med noen en birdie, men det holder trolig ikke til å ta seg videre likevel.

Torsdagens åpningsrunde ble et mareritt der han fikk svært lite til å stemme, og han endte dagen på åtte slag over par etter blant annet to dobbeltbogeyer.

Amerikanske Patrick Cantlay og belgiske Thomas Detry leder turneringen enn så lenge på fem slag under par. Ludvig Åberg (Sverige) og Bryson DeChambeau (USA) følger slaget bak.

US Open spilles i år på Pinehurst-banen i North Carolina. Den har ikke Hovland klart å løse spesielt bra.

Nordmannens beste plassering i den gjeve majorturneringen er 12.-plassen fra debuten som amatør i 2019. Da ble den spilt i Pebble Beach i California.

(©NTB)