Viking fikk det tøft hjemme mot Rosenborg. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Viking raknet på hjemmebane: – Brutalt

Vikings lille håp om medalje ble fort slukket da Rosenborg kom på besøk og vant 5-1 i sesongavslutningen i Eliteserien søndag kveld.

Av NTB | 03.12.2023 19:29:52

Sport: – Resultater er brutalt. Å slippe inn to mål med én mann mer er fryktelig, sa Zlatko Tripic til TV 2.

Etter en rekke på ti strake seire var siddisene virkelig med i gullkampen, men etter fire tap og én uavgjort på fem kamper i høst var de avhengig av at Tromsø eller Brann skulle snuble for at egen seier skulle holde til medalje.

Brann tapte 0-3 borte mot Strømsgodset, mens Tromsø så vidt greide 1-1 borte mot Vålerenga, men likevel endte Viking på 4.-plass.

– Vi hadde fokus på oss selv, og vi fortjente ikke mer i dag. Vi var ikke gode nok, konstaterte Tripic.

For etter 26 minutter headet Ísak Thorvaldsson RBK i ledelsen på et innlegg fra Olaus Skarsem. Rett før innlegget ble slått skadet Leo Cornic seg, og han måtte bli byttet ut med Sverre Nypan.

Etter hvilen tok Stavanger-gutt Adrian Pereira seg inn i boksen, dro av en mann, spilte vegg med Jayden Nelson og banket inn trøndernes 2-0-mål.

Et snaut kvarter senere stormet Nelson på en kontring og spilte videre til Thorvaldsson, som punkterte kampen med sin annen scoring for kvelden.

Det hjalp lite da Rasmus Wiedesheim-Paul satte inn 4-1-målet for Rosenborg sju minutter på overtid, før også Nypan noterte seg på scoringslisten tre minutter senere.

– De tre som fikk medalje fortjener det kanskje litt mer enn oss, la han til.

Viking fikk imidlertid fornyet håp da Sander Tangvik bokset Lars-Jørgen Salvesen i hodet. Det resulterte i både rødt kort til keeperen og en straffe til Viking, som Zlatko Tripic banket inn.