Erling Braut Haaland vartet opp med to assist mot Spurs. Foto: Dave Thompson / AP Photo / NTB.

Haaland med assist-dobbel – City med gavepakke til Arsenal etter 3-3 hjemme mot Tottenham

Erling Braut Haaland leverte to målgivende pasninger da Manchester City spilte 3-3 hjemme mot Tottenham i Premier League søndag kveld.

Av NTB | 03.12.2023 19:31:16

Sport: Blåtrøyene fortsetter dermed på 3.-plass, tre poeng bak Martin Ødegaards Arsenal, som topper Premier League-tabellen etter 14 serierunder.

Det var også Tottenham som fikk en drømmestart på kampen da Son Heung-min sendte gjestene i ledelsen etter bare seks minutter.

Gleden ble imidlertid kortvarig da Julián Álvarez slo et innlegg som gikk via hodet til Haaland, inn i Son og så i nettmaskene bak Tottenham-keeper Guglielmo Vicario.

Og vondt ble til verre da Alvarez slo inn til Phil Foden, som fullførte snuoperasjonen for vertene.

Etter pause slo Spurs tilbake da Giovani Lo Celso banket inn utligningen fra om lag 20 meter, men det holdt i knapt ti minutter før Haaland serverte igjen.

Rodri vant ballen høyt i banen og spilte videre til nordmannen. Haaland fikk ballen på kanten av 16-meteren og slo en nydelig pasning til bestekompis Jack Grealish, som prikket City i ledelsen.

Hjemmepublikummet fikk seg en støkk ved full tid da svenske Dejan Kulusevski sikret uavgjort og poengdeling i Manchester.

Haaland fikk flere gigantiske sjanser til å notere seg på scoringslisten, men måtte gå av banen uten mål etter å ha sendt flere baller langt opp på tribunen. Jærbuen står likevel med 14 mål på like mange kamper i Premier League denne sesongen.