Viking stanget mot Stabæk i Eliteserien søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Viking forlenget seiersrekken – vant 1-0 mot Stabæk i Stavanger

Viking stanget og stanget mot Stabæk og greide å finne veien til nettmaskene like før slutt. Med 1-0 hjemme forlenget de seiersrekken til ti strake kamper.

Av NTB | 20.08.2023 18:56:06

Sport: Viking malte på mot et dyptliggende Stabæk-lag, men slet med å spille seg til de helt store målsjansene.

Da Stabæks Jonatan Lucca ble utvist med 20 minutter igjen på klokka ble jobben enklere, og to minutter før full tid satte David Brekalo inn den forløsende scoringen.

Viking er à poeng med Bodø/Glimt på tabelltoppen og står med ti strake seirer i seriesammenheng. Det er klubbrekord, men likevel bak Moldes ligarekord på 17 strake.

Stabæk står på sin side med like mange strake uten seier, og Bærum-klubben er helt nede på direkte nedrykksplass.

Viking har unngått tap mot Stabæk på hjemmebane i 20 strake oppgjør. Sist Stabæk reiste fra Stavanger med tre poeng var helt tilbake i 2000.

– Jeg er ikke ubetinget fornøyd, men vi gjør en god førsteomgang på bortebane, sa Stabæk-trener Lars Bohinen til TV 2 i pausen.

Viking er som regel skarpest etter hvilen, noe Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim var bevisst på da han var på vei mot garderoben.

– Vi må bare fortsette å være tålmodige og til slutt kommer den, sa han.

Hjemmelaget forsøkte å heve tempoet i kampen utover andreomgangen. Stabæk var på sin side disiplinerte og greide å stykke opp kampen.

Stabæk begynte å øyne muligheten for ett poeng, men Jonatan Lucca gjorde jobben vanskeligere da han fikk sitt andre gule snaue 20 minutter før full tid.

To minutter før full tid fikk Viking lønn for strevet, og Aarsheim fikk rett i at scoringen kom.

Viking hadde mesteparten av ballinnehavet før pause, men kom seg ikke til de helt store sjansene mot et dyptliggende Stabæk-forsvar. Lars Jørgen Salvesen sto for de største sjansene de første 45, men det sto 0-0 til pause.

Viking fortsatte å male på, og sju minutter etter sidebyttet kom Herman Haugen til en god mulighet, men nok en gang sto Isak Pettersson i veien.