Menu
Kajsa Vickhoff Lie etter super-G for kvinner under VM i alpint i Méribel. Foto: Lise Åserud / NTB

Vickhoff Lie sikret historisk VM-bronse: – Så fint og så jævlig på samme tid

Kajsa Vickhoff Lie klinket til med VM-bronse i super-G i franske Méribel onsdag. Etterpå gikk tankene blant annet til skademarerittet hun har bak seg.

Av NTB | 08.02.2023 13:05:43

Sport: Fra startnummer fire kjørte Vickhoff Lie til ledelse, men ble siden skjøvet ned til bronseplass, 33 hundredeler bak verdensmester Marta Bassino.

– Dette har vært så fint og så jævlig på samme tid. Jeg var veldig nervøs. Jeg hadde tidlig startnummer og hadde ikke kjørt den nedre delen her, så jeg var veldig spent, sier Vickhoff Lie til Viaplay og fortsetter:

– Men i dag var jeg sånn «det er VM, og i dag er det medalje som gjelder».

Bronsen er den første medaljen en norsk kvinne har tatt i en fartsdisiplin i VM siden Astrid Lødemel vant sølv i utfor og bronse i super-G i 1993.

Aleksander Aamodt Kildes amerikanske kjæreste Mikaela Shiffrin tok sølv, mens østerrikske Cornelia Hütter deler bronsen med Vickhoff Lie.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg er stolt av meg selv som klarte å gi gass fra toppen med så tidlig startnummer, så jeg er veldig fornøyd med kjøringen, sier 24-åringen til NTB.

Medaljen er også Norges tiende VM-medalje i alpint på kvinnesiden.

– Det har vært mange oppturer og nedturer, men jeg er veldig glad i at ting ikke er så stabilt. Hadde ting vært stabilt helt på toppen, ville jeg selvfølgelig blitt glad for det, men det er gøy med progresjon, og det har jeg nå, sier Vickhoff Lie.

Bærumsjenta fikk en trå start på sesongen med to 30.-plasser i sesongens to første renn. Hun har likevel klart å kjempe seg tilbake til verdenstoppen før VM.

– Jeg prøvde. Jeg prøvde skikkelig. En feil er lettere å akseptere enn å kjøre dårlig hele veien. Jeg skjønte det der og da, forteller Mowinckel til NTB.

Moldenseren kjørte i mål bare tre hundredeler unna pallplass, til tross for den store feilen. Det resulterte i femteplass for veteranen.

30-åringen hadde likevel energi til å fullrose lagvenninnen.

– I dag er det ekstra kult når Kajsa er på pallen. Det er veldig stas, og det er gøy å se at man kan komme tilbake fra en skade, sier hun.

Mowinckel ble nummer to under super-G-delen av kombinasjonsrennet mandag.

Dermed leder Mowinckel super-G-cupen i verdenscupen foran sveitsiske Lara Gut-Behrami.

Vickhoff Lie leverte også knallsterkt rett før VM. 24-åringen som gjorde skadecomeback tidligere i sesongen etter halvannet år på sidelinjen, kjørte ned til 2.-plass i utforrennet i Cortina.

Vickhoff Lie kom nylig tilbake fra halvannet års skadeavbrekk etter at hun falt stygt under super-G-rennet i Val di Fassa i februar 2021.

Ragnhild Mowinckel var i utgangspunktet Norges største medaljehåp i super-G-rennet, men gjorde en stor feil i midtpartiet som trolig kostet henne VM-gullet.

Moldenseren fikk en fantastisk oppvarming til VM. 30-åringen klinket til med to pallplasser på de tre siste rennene før mesterskapet: super-G-seier i Cortina d’Ampezzo og 2.-plass i storslalåmrennet i Kronplatz.

(©NTB)