Menu
Kajsa Vickhoff Lie etter super-G for kvinner under VM i alpint i Méribel. Foto: Lise Åserud / NTB

Vickhoff Lie sikret historisk VM-bronse: – Det verste og beste jeg har opplevd

Kajsa Vickhoff Lie kinket til med VM-bronse i super-G i franske Méribel onsdag. Ragnhild Mowinckel kjørte ned til 5.-plass tross en stor feil.

Av NTB | 08.02.2023 12:45:48

Sport: Fra startnummer fire kjørte Vickhoff Lie til ledelse, men ble siden skjøvet ned til bronseplass, 33 hundredeler bak verdensmester Marta Bassino.

– Det er det verste og beste jeg har opplevd. Å være her nå og ligge på 3.-plass … Jeg kommer ikke til å ta imot noen gratulasjoner før siste har passert målstreken, sier Vickhoff Lie til Viaplay.

Bronsen er den første medaljen en norsk kvinne har tatt i en fartsdisiplin i VM siden Astrid Lødemel vant sølv i utfor og bronse i super-G i 1993.

Aleksander Aamodt Kildes amerikanske kjæreste Mikaela Shiffrin tok bronsen, mens østerrikske Cornelia Hütter deler bronsen med Vickhoff Lie.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg er stolt av meg selv som klarte å gi gass fra toppen med så tidlig startnummer, så jeg er veldig fornøyd med kjøringen, sier 24-åringen til NTB.

Ragnhild Mowinckel var i utgangspunktet Norges største medaljehåp i super-G-rennet, men gjorde en stor feil i midtpartiet som trolig kostet henne VM-gullet.

Moldenseren kjørte i mål bare tre hundredeler unna pallplass, til tross for den store feilen. Det resulterte i 5.-plass for veteranen.

Mowinckel ble nummer to under super-G-delen av kombinasjonsrennet mandag.

Dermed leder Mowinckel super-G-cupen i verdenscupen foran sveitsiske Lara Gut-Behrami.

Vickhoff Lie leverte også knallsterkt rett før VM. 24-åringen som gjorde skadecomeback tidligere i sesongen etter 1,5 på sidelinjen, kjørte ned til 2.-plass i utforrennet i Cortina.

Medaljen er også Norges tiende VM-medalje i alpint på kvinnesiden.

Moldenseren fikk en fantastisk oppvarming til VM. 30-åringen klinket til med to pallplasser på de tre siste rennene før mesterskapet: super-G-seier i Cortina d’Ampezzo og 2.-plass i storslalåmrennet i Kronplatz.

(©NTB)