Menu
Lucas Braathen tok til tårene da han fortalte at han legger opp som alpinist. Samtidig langet han ut mot Norges Skiforbunds oppførsel i rettighetskonflikten med utøverne. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

VG: Skistyret delt i landslagskonflikten – medlem advarte mot omkamp

Det var uenighet i skistyret rundt om man skulle be om en ny juridisk vurdering av rettighetsbråket med landets beste alpinister, melder VG.

Av NTB | 27.10.2023 16:03:40

Sport: Avisen har gått gjennom referatet fra styremøtet i Norges Skiforbund fra 13. oktober. Der fikk både Kristin Gjertsen og Stine Korsen lagt til hver sin protokolltilførsel og fikk markert sin mening.

Gjertsen stemte imot å sende saken videre til Norges idrettsforbund, mens Korsen stemte blankt. De øvrige 13 styremedlemmene sa ja.

Flertallet ville ha en ny vurdering av konflikten om bilderettigheter selv om skiforbundets eget lovutvalg har støttet utøverne. Det var med i vurderingen da Lucas Braathen (23) overraskende bestemte seg for å legge opp.

Lovutvalget mener dagens landslagsavtale er lovstridig. I sin protokolltilførsel advarte Kristin Gjertsen mot å ta nok en runde og forlenge konflikten.

– Det er synd, men dessverre forståelig at dette har tatt gleden fra en så flott utøver, sier hun til VG om at Braathen avslutter karrieren.

Hun understreker at en endret representasjonsavtale ikke er det samme som å vrake landslagsmodellen.

Ifølge VG uttrykte Korsen bekymring på styremøtet om å be om bistand fra idrettsforbundets jurister, men hun var ikke prinsipielt motstander av å gjøre det. Korsen er grenleder i hopp.

Lovutvalgets leder Andreas Ekker mener konflikten burde vært ute av verden.

– Denne saken kunne vært løst for lenge siden dersom skiforbundet hadde fulgt anbefalingene fra sitt eget lovutvalg. Saken er bare trist for hele Ski-Norge, og den bør få konsekvenser, sier Ekker til VG.

(©NTB)

Flere nyheter: