Menu
Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre er favoritt til å ta over Ap den dagen Jonas Gahr Støre går av, ifølge en ny undersøkelse. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Vestre er storfavoritt til å ta over Arbeiderpartiet

Et stort flertall av folkevalgte i Arbeiderpartiet peker på Jan Christian Vestre som favoritt til å ta over partiet den dagen Jonas Gahr Støre går av.

Av NTB | 01.06.2024 06:13:07

Politikk: Hele 48 prosent av de folkevalgte i Arbeiderpartiet har Vestre som favoritt til å overta partiledervervet, skriver Dagsavisen.

Det viser Folkevalgtbarometeret, en undersøkelse blant kommunestyrerepresentanter landet rundt. Av Aps folkevalgte får Kari Nessa Nordtun 16 prosent, mens Tonje Brenna (15 prosent) og Trond Giske (8 prosent) kommer på plassene bak.

Øystein H.S. Moen, som er daglig leder i NorgesBarometeret – som står bak undersøkelsen, tror noe av grunnen til at Vestre scorer så høyt blant Aps lokalpolitikere, er at han har styrt klar av alle skandalene i partiet de siste årene.

I samme undersøkelse har man også spurt norske lokalpolitikere om hvem de ser på som den naturlige arvtakeren etter Erna Solberg, den dagen hun går av som Høyre-leder. Her scorer tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide skyhøyt.

Blant Høyres lokalpolitikere svarer 57 prosent at Søreide bør ta over. Bak henne finner vi nestleder Henrik Asheim (25 prosent) og Tina Bru (7 prosent).

(©NTB)

Flere nyheter: