Caitlin Foord scoret mål i Australias seier mot Danmark i fotball-VM. Foto: Mark Baker/ AP/ NTB.

Vertsnasjon Australia videre i fotball-VM – slo Danmark 2-0

De australske landslagskvinnene leverte en taktisk praktkamp mot Danmark i fotball-VM. Effektivt angrepsspill fikset 2-0 og kvartfinale på hjemmebane.

Av NTB | 07.08.2023 14:34:32

Sport: Etter at Danmark hadde stått for det meste av beholdningen i åpningsminuttene i Sydney, grep vertsnasjonen muligheten da det åpnet seg bakrom hos de rødkledde.

Like før halvtimen var passert prikket Mary Fowler lagvenninne Caitlin Foord med en glitrende gjennombruddspasning, og 28-åringen var sikker alene med keeper.

– Én eneste gang har danskene blottlagt seg og havnet i ubalanse. Én eneste gang får Australia en kontringsmulighet. Den ene muligheten griper de med begge hender. Det er ikke mulig å kontre særlig bedre, utbrøt Viaplay-ekspert Lars Tjærnås etter målet.

I andre omgang scoret Hayley Raso 2-0 og sementerte kvartfinalebilletten for Australia. Der venter enten Frankrike eller Marokko. De møtes til kamp om avansement i Adelaide tirsdag.

– Det er Harder og Danmark som har vært mest giftige. Det er de som har vært nærmest scoring, konkluderte Viaplay-kommentator Jørgen Klem midtveis i den første omgangen.

Det var imidlertid vertsnasjonen som fikk hull på byllen først. En utsøkt bakromsball fant veien til Caitlin Foord, og 28-åringen avsluttet kontant til 1-0 etter et langt løp.

Etter sidebytte fortsatte danskene å dominere i banespillet, men med 20 minutter igjen å spille lå Australias andre ball i mål. Hayley Raso var sikker da hun fikk muligheten fra innsiden av sekstenmeteren.

29-åringen meldte seg selv tilgjengelig til den siste puljekampen mot Canada, men heller ikke da var hun involvert.

Med drøye ti minutter igjen av oppgjøret mot Danmark fikk stjernespilleren omsider sine første mesterskapsminutter, og stjernespilleren ble møtt med euforisk jubel da hun entret gressmatta.

De rødkledde danskene tok tak i dirigentpinnen fra start i mandagens åttedelsfinale. Anført av Pernille Harder skapte de røde og hvite flere farligheter.

Australias kaptein Sam Kerr har slitt med en leggskade i VM, og Chelsea-spilleren hadde ikke vært på banen i noen av kampene før åttedelsfinalen.