Menu
Den mexicanske hjemmefavoritten Sergio Pérez forsvant til publikums enorme skuffelse ut av Mexicos Grand Prix etter dette sammenstøtet i første sving. Foto: Fernando Llano, AP / NTB

Verstappen tok årets 16. seier i Mexico – hjemmefavoritt Pérez ut i første sving

Max Verstappen ble den første med 16 løpsseire i en Formel 1-sesong med kontrollert seier i en dramatisk utgave av Mexicos Grand Prix.

Av NTB | 29.10.2023 23:12:36

Sport: Den nederlandske verdensmesteren hadde selv rekorden på 15 seire i ett år, satt i fjor og tangert i år. Det er fortsatt tre løp igjen til å forbedre den.

Verstappen tok ledelsen i første sving, der Red Bull-lagkamerat og hjemmefavoritt Sergio Pérez til publikums enorme skuffelse forsvant ut av løpet.

Senere falt han til sjetteplass da han tidlig måtte i depot for å bytte dekk, men han tok seg raskt forbi konkurrentene og i ledelse igjen.

Løpet ble rødflagget etter at Kevin Magnussen krasjet voldsomt. Bilene måtte ta stillestående omstart, men Verstappen bare kjørte fra de andre en gang til og vant til slutt 13,8 sekunder foran Lewis Hamilton.

– Dessverre måtte «Checo» ut i første sving, men publikum ble, og de var fantastiske, sa Verstappen etter løpet. Med sin 51. seieren tangerte han den franske legenden Alain Prost. Bare Lewis Hamilton (103), Michael Schumacher (91) og Sebastian Vettel (53) har flere.

Etter at Verstappen og Pérez vant annenhver gang i årets fire første løp har nederlenderen nå vunnet 14 av de 15 siste VM-løpene. Carlos Sainz er den eneste som har brutt den rekka, i Singapore der Verstappen ble nummer fem.

Red Bull-føreren startet forrykende fra tredje rad og prøvde å ta seg forbi Charles Leclerc, som hadde «pole position». I stedet kom han borti monegaskerens Ferrari. Pérez’ bil ble vippet ut av banen, mens Leclercs bil ble skadd.

Verstappen kom ut av svingen i ledelse, etter å ha startet i annen rekke bak de to Ferrari-bilene.

Pérez kom seg til depot, der det raskt ble konstatert at han ikke kunne fortsette løpet.

– Jeg hadde intet sted å gjøre av meg, jeg var presset mellom de to Red Bull-bilene. Vi traff hverandre, men jeg gjorde det ikke med vilje, sa Leclerc da publikum buet mot ham mens han ble intervjuet etter tredjeplassen.

Etter noen minutter kom det røde flagget ut, og det innebar at alle førerne måtte i depot mens skader på bane og autovern ble reparert.

Etter omstarten var det slutt på dramatikken, og Verstappen paraderte inn til seier. Lewis Hamilton tok 2.-plassen i sin Mercedes foran Ferrari-duoen Leclerc og Sainz.

– Jeg må takke et fantastisk publikum, sa Hamilton, som også takket teamet sitt for en god jobb og vellykket strategi.

Løpet fikk en svært dramatisk start da hjemmehåpet og publikumsfavoritten Pérez krasjet og ødela bilen sin i første sving.

På 33. runde smalt Kevin Magnussens Haas-bil i autovernet i høy hastighet da venstre bakhjulsoppheng sviktet i en sving. Dansken klatret ut av bilen og satte seg tydelig rystet på autovernet, mens bilen begynte å brenne. Det tok foruroligende lang tid før hjelpemannskaper var framme ved bilen.

(©NTB)

Flere nyheter: