Red Bulls Max Verstappen på podiet etter nok en seier. Foto: Toru Hanai / AP / NTB.

Verstappen tilbake på vinnersporet – kan avgjøre i kampen om VM-tittelen i neste runde

Max Verstappen tok sin seier nummer 13 av 16 mulige i årets formel 1-sesong da han lekte seg med konkurrentene i Japan søndag.

Av NTB | 24.09.2023 09:32:33

Sport: Red Bulls Verstappen vant foran McLarens Lando Norris. Sistnevnte hadde rundt 20 sekunder opp til vinneren. McLarens australier Oscar Piastri ble nummer tre og havnet på pallen for første gang i karrieren.

Den regjerende verdensmesteren fra Nederland startet i beste startspor og ledet løpet fra start til mål. Han vant sin VM-runde nummer 48 i karrieren. Ingen av konkurrentene var noen gang i nærheten av ham.

– Max var helt fantastisk. Tusen takk! Du var helt overlegen og fullstendig dominerende denne helgen, sa Red Bulls teamsjef Christian Horner over radiosambandet.

Verstappen repliserte med å takke laget for hjelpen.

– I dag kan vi alle være stolte, både dere som var på plass i Japan og dere i fabrikken hjemme. Dere har bygget en rakett av en bil, sa Verstappen.

Verstappens triumf gjorde også at Red Bull sikret seg fabrikkmesterskapet med seks runder igjen av sesongen. De har vunnet 15 av årets 16 VM-runder så langt.

Verstappen kan selv bli verdensmester allerede i neste VM-runde i Doha i Qatar.

Han fører an i sammendraget med hele 177 poeng ned til lagkamerat Sergio Perez. Sistnevnte kom ikke til mål i Japan da han fikk løpet ødelagt etter et sammenstøt med dansken Kevin Magnussen.