Menu
En smilende Casper Ruud etter seieren over Tommy Paul i Laver Cup. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press via AP / NTB.

Ruud sørget for Europas første poeng i Laver Cup – får fornyet tillit

Etter en miserabel start for Europa-laget i Laver Cup bidro Casper Ruud med et lyspunkt med seier 7-6, 6-2 over amerikanske Tommy Paul.

Av NTB | 24.09.2023 09:22:28

Sport: Dessverre for Europa er det enn så lenge lagets eneste seier i kampen mot Verdenslaget. Verdenslaget leder 10-2 etter to dagers spill, og de mangler bare én seier før det hele er avgjort og de kan gjenta bragden fra sist sesong. Det første laget som når 13 poeng vinner kampen, og på den siste dagen er det tre poeng for hver seier.

Ruud deltar i Laver Cup for tredje gang og er så langt ubeseiret i turneringen. Han vant to singlekamper både i 2021 og 2022.

Ifølge Discoverys kommentator Christer Francke sin beste kamp for sesongen i Vancouver. Første sett, som strakte seg over nesten én time, ble jevnt og gikk til tiebreak, som Ruud til slutt vant 8-6. I andre sett fikk nordmannen en langt lettere reise og vant settet 6-2.

I sett nummer to dominerte Ruud helt.

Verdenslaget vant alle kampene før Ruud var i aksjon, og de vant alle etterpå også. Det gjør at det blir mer enn vrient for Europa å vinne til slutt.

John McEnroe, som er kaptein for Verdenslaget, har alle muligheter til å styre dette inn til seier.

– Vi skal bare fortsette som vi har gjort. Jobben er ikke gjort, men vi er nærme, sa McEnroe til nyhetsbyrået AFP.

Kampen om sammenlagtseieren kan være over før Ruud skal i aksjon. Før Ruud skal spille mot Fritz står det nemlig en doublekamp på programmet. Der mønstrer Europa Andrej Rublev og Hubert Hurkacz, mens Verdenslaget stiller med Frances Tiafoe / Ben Shelton.

Europalaget vant de fire første utgavene av Laver Cup, før Verdenslaget tok sin første seier sist sesong.

– Jeg var litt heldig i det første tiebreaket og reddet meg unna en matchball på stillingen 6-5 til Paul, sa Ruud til AFP.

Europas kaptein er Björn Borg, og svensken har satt opp nordmannen Casper Ruud til ny kamp natt til mandag. Da skal han opp mot amerikaneren Taylor Fritz. Sist gang de møttes ble det seier til Ruud.

(©NTB)