Max Verstappen fortsetter å imponere. Foto: AP / NTB

Verstappen lekte med rivalene i Kinas Grand Prix – Hamilton snudde mareritt til VM-poeng

Max Verstappen bød aldri konkurrentene inn i seierskampen og vant Kinas Grand Prix i Formel 1 søndag. Lewis Hamilton kjørte seg voldsomt opp.

Av NTB | 21.04.2024 11:00:21

Sport: Verstappen tok karrierens 58. VM-seier da han kjørte inn til seier i helt overlegen stil. Nederlenderen lot seg ikke affisere av at feltet underveis ble samlet flere ganger som følge av at sikkerhetsbilen måtte på banen.

Med unntak av den mislykkede VM-runden i Australia, der Verstappens bil begynte å brenne, har VM-lederen herjet med konkurrentene også i 2024. Lørdag vant han sprintløpet i Kina og styrer mot en ny klar VM-tittel.

Mange har pekt på at Red Bull-teamet, med Verstappen i spissen, gjør Formel 1-mesterskapet relativt uspennende.

– Det er Formel 1 mot Formel 1,5, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen under løpet.

– Jeg har følt meg fantastisk hele hegen. Vi har vært utrolig raske. Jeg kunne gjøre hva jeg ville med bilen, sa Verstappen i seiersintervjuet.

Norris gjorde for øvrig en sjelden tabbe etter målgang. De tre beste skulle ha plassert bilene sine på angitte plasser på start/mål-langsiden for å motta publikums hyllest. Det glemte Norris, som i stedet kjørte inn i pit.

Ferrari-duoen Charles Leclerc og Carlos Sainz ble nummer fire og fem.

Superveteranen Fernando Alonso satte raskeste rundetid, men måtte nøye seg med sjuendeplass.

Hjemmehåpet Zhou Guanyu fikk sin hyllest av fansen etter 14.-plassen ved målgang. Han ble så emosjonell at han tok til tårene.

Hamilton er som kjent inne i sin siste sesong for Mercedes-teamet. Han skal kjøre for Ferrari fra neste sesong.

Sikkerhetsbilen måtte på banen flere ganger som følge av motorhavari, krasjer og påkjøringer.

Finske Valtteri Bottas måtte se motoren gi seg før halve løpet var kjørt. Da bilen var fjernet fra banen og sikkerhetsbilen slapp feltet avgårde igjen, smalt det på ny. Lance Stroll bremset for sent og nærmest torpederte bilen til Daniel Ricciardo bakfra.

Også Ricciardo måtte til slutt bryte som følge av skadene bilen hans var påført.

Ved siden av de mange krasjene ble det også utdelt en rekke tidsstraffer. Magnussen, Logan Sargeant og Lance Stroll ble alle ilagt ti sekunder.

Helgens VM-runde var den første i Kina siden 2019. Strenge covidregler har gjort at løpet ikke har vært kjørt de siste sesongene.

McLaren-fører Lando Norris tok annenplassen søndag, men var slått med 14 sekunder. Verstappen-lagkompis Sergio Perez fulgte deretter.

Lewis Hamilton måtte tåle en solid fiasko da han kjørte inn til 18.-plass i kvalifiseringen i Kina lørdag. I søndagens løp kjørte veteranen seg kraftig opp til en solid 9.-plass. Dermed ble det flere VM-poeng på briten.

Deretter smalt det mellom Yuki Tsunoda og danske Kevin Magnussen. Det sammenstøtet tvang japaneren til å bryte løpet som følge av en puntering.