Menu
Novak Djokovic ble verdensener igjen etter seieren i Australian Open i januar. Foto: Mark Baker / AP / NTB

Verdensener Djokovic tangerte Graf – Ruud på stedet hvil

Den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic starter uken på toppen av verdensrankingen for 377. gang. Det er like mange ganger som ikonet Steffi Graf.

Av NTB | 20.02.2023 10:35:38

Sport: På den ferske rankingen er det ingen endringer helt i toppen. Djokovic ligger foran Carlos Alcaraz og Stefanos Tsitsipas.

Siden den offisielle verdensrankingen startet i 1973, har tyske Steffi Graf hatt rekorden med 377. 53-åringen, som rakk å vinne 22 Grand Slam-titler, vil bli forbigått av Djokovic neste uke.

Men det er bare så vidt. Hvis Alcaraz forsvarer sin tittel i ATP500-turneringen i Rio de Janeiro, vil han være på like mange poeng som Djokovic (6980) om en uke. Da vil regelen om flest poeng opptjent i Grand Slam-turneringer, ATP-finale og ATP1000-turneringer telle, og der er Djokovic sterkest.

Ifølge statistikktjenesten Opta er Roger Federer den herrespilleren med nest flest uker som verdensener med 310.

Ruud blir værende på 4.-plassen på rankingen. Nordmannen har tatt en pause etter nedturen i Australian Open der det ble exit i andre runde. Ruud blir å se i neste ukes ATP500-turnering i Mexico. Der stiller blant andre Alcaraz og Tsitsipas.

(©NTB)