Menu
Jumbo-Visma er blant lagene som kommer til Tour of Norway neste måned. Hvilke ryttere laget stiller med, er ikke kjent. Her er Christophe Laporte og Wout Van Aert før de krysset målstreken i Gent-Wevelgem. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Verdens beste profflag sykler Tour of Norway

Tour of Norway får også i år et sterkt felt med storlag som Jumbo-Visma, Ineos og Alpecin-Deceuninck. Rittet varer fra 26. til 29. mai.

Av NTB | 20.04.2023 14:24:11

Sport: I alt er 19 lag klare for årets utgave. Tour of Norways daglig leder Roy Hegreberg er tilfreds med sammensetningen.

– Vi er veldig glade for igjen å kunne tiltrekke oss verdens beste profflag til Tour of Norway. De siste årene har vi hatt en kvalitet i startfeltet som kun de historiske løpene på kontinentet har.

– Den norske befolkningen vil få muligheten til å se noen av verdens beste syklister konkurrere mot de norske talentene og profilene i verdens vakreste landskap fra fjord til fjell, sier Hegreberg i en pressemelding.

Dette er de påmeldte lagene:

* Verdenstournivå: Jumbo-Visma, Trek-Segafredo, Ineos, Alpecin-Deceuninck, EF Education, DSM, Bora-hansgrohe, Intermarché-Wanty.

* UCI Pro-nivå: Uno-X, HPH, Tudor, Caja Rural-Seguros, Flanders-Baloise, Bardiani, Q36.5.

* Kontinentalnivå: Coop, Leopard Togt, Saint Piran, Norges landslag.

Tour of Norway starter med en prolog i Bergen 26. mai. Dette er strekningene de påfølgende dagene:

* 1. etappe, 206,7 km Jondal – Hovden

* 2. etappe, 172,5 km Valle – Stavanger

* 3. og siste etappe, 151 km Stavanger – Stavanger.

(©NTB)