Fiorentina kunne til slutt juble for sammenlagtseier over Lech Poznan, men det så mørkt ut da laget lå under 0-3 på hjemmebane. Foto: Massimo Paolone, LaPresse via AP / NTB

Velde scoret da Lech sjokkerte Fiorentina – utslått etter sen scoring

Kristoffer Velde scoret på straffespark da Lech Poznan tok 3-0-ledelse borte mot Fiorentina i conferenceligaen. Sene mål sendte hjemmelaget videre.

Av NTB | 20.04.2023 21:54:17

Sport: Lech Poznan er laget som slo ut Bodø/Glimt i første utslagsrunde tidligere i vår. Torsdag holdt den polske klubben på å avstedkomme en kjempesensasjon og ta seg helt til semifinale, men 3-2-seier i Firenze ga 4-6-tap sammenlagt.

Også Kristian Arnstad fikk finaledrømmen knust torsdag, tross et friskt innhopp for Anderlecht i bortekampen mot AZ Alkmaar. Han hadde flere gode forsøk på å score det avgjørende målet i ekstraomgangene, men måtte så se laget sitt ryke ut i straffesparkkonkurranse.

Anderlecht hadde 2-0-ledelse fra hjemmekampen, men den forsvant da Vangelis Pavlidis scoret to ganger i det første kvarteret.

Fire minutter senere scoret Artur Sobiech fra kloss hold på innlegg fra svenske Jesper Karlström. Dermed sto det 4-4 sammenlagt, og det lå en sensasjon i lufta på Stadio Artemio Franchi.

I det 77. minutt jobbet Velde hjemover og forårsaket frispark ute på siden. Rolando Mandragoras frisparkinnlegg ble nikket ut av kaptein Radoslaw Murawski, men rett til Riccardo Sottil, som fluktet ballen i krysset.

– Vår Europa-reise er over, og vi må være stolte av det vi gjorde. I Poznan viste vi ikke vårt rette ansikt, men i dag gjorde vi noe ekstraordinært. Vi trodde på det helt fra start og gjorde Fiorentina veldig nervøse, sa Lezh-trener John van den Brom.

I Nederland sto kampen og vippet etter de to tidlige AZ Alkmaar-målene, men ingen greide å få inn flere scoringer. Passende nok ble da en målvakt dagens mann. Hjemmekeeper Mathew Ryan reddet skuddene fra Jan Vertonghen og Killian Sardella, og AZ er i semifinale. Der venter West Ham, som slo Gent 4-1.

Fiorentina spiller mot sveitsiske Basel, som slo ut Nice med 2-1-seier borte etter ekstraomganger.

Etter 1-4-tap på hjemmebane hadde få levnet Lech noen sjanse mot Fiorentina, men Afonso Sousas scoring i det 9. minutt tente et håp. Et VAR-straffespark idømt etter at Aleksa Terzic felte Michal Skoras ga Velde sjansen til å finte ut keeper og rulle inn 2-0-ledelse på straffe i det 65. minutt.

Dermed var Fiorentina i ledelse sammenlagt, men kampen levde helt til innbytter Gaetano Castrovilli reduserte til 2-3 på overtid. Velde ble byttet ut rett etter Fiorentinas første scoring.