Menu
India koker, denne mannen har dekket til hodet i et forsøk på å skjerme seg fra den brennende solen. Men temperaturrekorden på 52,9 grader som ble målt onsdag, kan være feil. Foto: AP / NTB

Varmerekorden i India kan være feilmåling

Varmerekorden på 52,9 grader som ble målt i India onsdag, kan skyldes en feilmåling på en værstasjon, sier landets meteorologitjeneste.

Av NTB | 29.05.2024 17:33:14

Vær: Onsdag ble det målt 52,9 grader på en målestasjon i Mungeshpur, en forstad til New Delhi.

Men senere på onsdagen sier Indias meteorologidepartement (IMD) at det kan ha vært feil på sensoren som måler temperaturen.

– IMD gransker nå dataene og sensorene, sier IMD i en uttalelse onsdag kveld.

Uansett er det svært varmt i området, og hovedstaden med over 30 millioner innbyggerne er også rammet av omfattende vannmangel. Myndighetene har utstedt rødt farevarsel og advarer om at heten utgjør en stor helsefare. Mest utsatt er spedbarn, kronisk syke og eldre.

Det er ikke uvanlig at det blir veldig varmt i India om sommeren. Men klimaendringene gjør at hetebølgene ventes å bli kraftigere og komme hyppigere.

Den forrige varmerekorden i India ble satt i et ørkenområde i Rajasthan i 2016 da det ble målt 51 grader.

Varmen har også festet grepet om nabolandet Pakistan. I Sindh-provinsen i sør steg gradestokken i begynnelsen av uken til like over 52 grader. Det var sommerens hittil høyeste måleverdi.

(©NTB)

Flere nyheter: