Menu
Ørjan Nyland og Erling Braut Haaland på vei til trening i Larnaka tirsdag. Nyland har gått fra benketilværelse til fast plass i europaligavinner Sevilla. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Var landslagets mest brukte uten spilletid i klubbene – fikk tillit samtidig

Ørjan Nyland og Leo Østigård var allerede landslagets mest benyttede spillere da de i høst byttet ut benketilværelsen med fast plass i hver sin storklubb.

Av NTB | 11.10.2023 08:22:43

Sport: Østigård har som den eneste spilt hvert minutt av de 14 siste landskampene. Nyland ville hatt nøyaktig samme rekke om ikke Egil Selvik hadde fått debutere med 2. omgang mot Jordan i september.

Ståle Solbakken ga dem tillit selv om de stort sett slet benken i klubblagene, Østigård i Napoli og Nyland i RB Leipzig. I høst signerte Nyland for Sevilla, men i begynnelsen var han 2.-valg også der. 23. september ble Marko Dmitrovic benket etter lagets svake sesongstart, og siden har Nyland stått alle kamper.

Dagen etter startet Østigård for Napoli etter at Amir Rrahmani havnet på skadelista. Siden har også han spilt hver kamp, og han har scoret både i serie og mesterliga.

– Det er godt å spille kamper igjen. Det har tatt litt tid, men det har vist seg med mange spillere som har gått til Napoli, at du må være litt tålmodig, og så får du plutselig muligheten. Det er lettere å vise seg fram når man får flere kamper over tid, og det føler jeg at jeg har gjort bra nå, sier Østigård til NTB.

– Det er veldig kjekt både for Leo og meg å få tillit. Vi har begge jobbet hardt over lang tid. Det er diverse faktorer som for oss begge har vært uheldige og kanskje litt urettferdige, men det viktigste er å stå i det og jobbe seg ut av det. Det har vi gjort, og nå handler det om å jobbe like hardt som vi har gjort og ikke ta det for gitt, sier Nyland.

– Vi snakket om det i går. For 15 måneder siden hadde Ørjan og Leo mye spilletid i Reading og Genoa, og den sommeren kom begge til landslagssamling i fantastisk form, sier Solbakken.

– Selvfølgelig er spilletid viktig. Nå spiller jeg på et enda høyere nivå enn i Genoa, og jeg håper jeg kan vise fram det her på landslaget. Jeg er 23 år og får spille mot noen av de største lagene i verden. Det er godt å ta med seg, sier Østigård.

– Jeg vet at vi begge er i bra slag, etter mange kamper under beltet på høyt nivå. Det er bra å ta med seg inn i denne samlingen, sier Nyland til NTB.

Treneren som ga ham tillit, José Luis Mendilibar, fikk sparken etter søndagens 2-2-kamp mot Rayo Vallecano. Tirsdag kveld ble det klart at uruguayaneren Diego Alonso blir hans etterfølger. Det blir opp til Nyland å overbevise ham om at han fortsatt er mannen å satse på.

– Det eneste jeg kan gjøre er å fortsette å være meg selv og vise hvorfor jeg skal stå. Jeg føler at med det jeg har gjort i det siste så er det ikke der (keeperplassen) skoen trykker, men selvfølgelig er det en ny person jeg må vise mine kvaliteter for, sa han til NTB før navnet på den nye treneren var klart.

Heller ikke for Østigårds lag har det resultatmessig gått på skinner den siste tiden. Laget gikk på to hjemmetap rett før landslagssamlingen.

– I helgen misset vi en stor sjanse som kunne gitt 2-1, og så var vi uheldige da Fiorentina tok ledelsen. Det var tilfeldigheter som vippet den kampen. Vi sliter litt med å få det til å flyte som det gjorde i fjor, men vi kommer til å ligge i toppen igjen. Vi må steppe opp et par steg og få det til å flyte enda bedre. Vi kommer til å være blant de beste, men vi har jo lyst til å vinne ligaen i år også, sier han.

Etter å ha forsvart landslagets ære mot Kypros og Spania, og forhåpentligvis holdt liv i EM-håpet, venter nye pirrende oppgaver på landslagsduoen som har fått klubbhverdagen forvandlet i høst.

– Vi er begge med i Champions League, og det er veldig kule kamper. Det er mange tøffe kamper som venter framover, sier Nyland.

I neste serierunde kommer Real Madrid på besøk, og Sevillas to neste mesterligakamper er mot Arsenal.

Landslagssjef Ståle Solbakken er glad for å se to av sine mest betrodde menn spille fast i storklubber fra topp-fire-ligaer, med kamper både i serie og mesterliga.

– I mesterligaen møtte vi Real Madrid, som er et av verdens beste lag, og vi fortjente mye mer fra den kampen enn null poeng. De avgjorde på et langskudd mot slutten, men det var mye positivt for oss, sier stopperen om CL-kampen der han selv nikket Napoli i ledelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: