Strømsgodset jubler over scoring mot Stabæk.Foto: Alf Simensen / NTB

Valsvik forlenget Stabæks marerittrekke – elleve kamper uten seier

Stabæks seierstørke fortsetter i Eliteserien etter at Bærum-laget tapte 1-2 mot Strømsgodset søndag.

Av NTB | 03.09.2023 18:55:26

Sport: Forrige Stabæk-seier kom på hjemmebane mot Vålerenga 29. mai. Siden den gang har blåtrøyene tapt ni kamper og spilt to uavgjort.

Strømsgodset har vært i en utfordrende periode resultatmessig og hadde kun vunnet en av sine siste seks kamper. Søndagens triumf økte dermed luken ned til nedrykksstriden.

Det var likevel Stabæk som kunne juble først på Marienlyst.

Blåtrøyene tok ledelsen etter et kvarter da Nicolai Næss svingte inn et hjørnespark på hodet til midtstopperkollega Simen Wangberg. Sistnevnte headet ballen kontant i mål.

Rett etterpå var Stabæk-kapteinen uheldig da han var for sen i en takling på Jostein Ekeland i egen 16-meter. Strømsgodset fikk straffespark, og Herman Stengel satte ballen i nettmaskene.

Godset-keeper Viljar Myhra stanset flere solide Stabæk-muligheter senere i kampen. Ti minutter før slutt var det Gustav Valsvik som sikret seieren for Strømsgodset med et hodestøt etter en corner.

Strømsgdodset gjester Sandefjord neste runde, mens Stabæk møter Brann på hjemmebane.