Menu
Gerd-Liv Valla vil ikke kalle strømstøtten for strømstøtte, men refusjon. Hun sier det ble betalt ut 32 milliarder i strømstøtte i 2022. Samme år var statens merinntekter på grunn av høye strømpriser på 90 milliarder, ifølge Valla. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Valla: – Staten må betale tilbake strømmilliarder

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla mener staten må betale tilbake de milliardene staten har tatt inn på de høye strømprisene.

Av NTB | 23.04.2023 05:04:07

Politikk: På Rødts landsmøte i helgen presenterte Valla tall som viste at staten i fjor betalte ut 32 milliarder i strømstøtte. Samme år var statens merinntekter på grunn av høye strømpriser på 90 milliarder, skriver Bergens Tidende.

– Regjeringen omtaler strømstøtten som verdens rauseste. Den er et plaster på såret, men er ikke så raus. Forbrukerne har virkelig ingen grunn til å bukke og takke. Vi har ikke spart, vi har betalt 58 milliarder, sa den tidligere LO-lederen.

Derfor foreslår Alternativ Energikommisjon, som Valla leder, at statens merinntekter gis tilbake til forbrukerne. Det er industriaksjonen som består av mer enn 50 fagforeninger, står bak denne kommisjonen.

– Det kalles ikke strømstøtte. Det kalles refusjon av for mye betalt, sa Valla.

Valla kaller det meningsløst å elektrifisere sokkelen med kraft fra land.

– Elektrifisering av sokkelen må gjøres med havvind. Vi sier ikke ja til havvind, men ja til begrenset bruk, sa hun.

(©NTB)

Flere nyheter: