Mika Partanen (t.h.) sendte Vålerenga i ledelsen over Storhamar på Jordal Amfi. Foto: Lise Åserud / NTB

Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi.

Av NTB | 21.03.2023 21:34:09

Sport: Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi.

– Det er ikke så ofte jeg scorer, så det er veldig gøy når jeg får det til. Spesielt i disse matchene. Det var veldig viktig, sa Olimb til TV 2.

Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lit for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen.

Storhamar tok søndag det første stikket i semifinalene da de vant 3-1 hjemme i Hamar. Anton Karlsson, Peter Quenneville og Jonathan Booth sto for vertenes scoringer, mens Jørgen Karterud scoret Vålerengas eneste mål.

Den tredje kvartfinalen spilles allerede på torsdag i Hamar. Storhamar og Vålerenga er to av de mest tradisjonsrike klubbene i norsk hockeyhistorie. VIF har vunnet hele 26 NM-titler, mens Storhamar har sju.

Det er likevel 14 år siden Vålerenga sist vant NM. Storhamar gjorde det sist i 2018. I fjor ble Storhamar slått av Stavanger Oilers i finalen.

Vålerenga feide rival Frisk Asker av isen med 4-0 sammenlagt i kvartfinalen, mens Manglerud Star led samme skjebne mot Storhamar.

Regjerende norgesmester Oilers leder 2-0 mot Sparta i den andre semifinalen.