Jørgen Karterud og Vålerenga slo Frisk Asker i første oppgjør av kvartfinalen i NM-sluttspillet ishockey. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Vålerenga tok første stikk i sluttspillet – Sparta vant etter sudden death

Vålerenga nedsablet Frisk Asker, mens Stavanger Oilers og Storhamar vant stort i de første NM-kvartfinalene i ishockey. Sparta seiret etter forlengelse.

Av NTB | 03.03.2023 22:45:34

Sport: I lokaloppgjøret mellom Sparta og Stjernen ble det som ventet svært jevnt. Sparta sikret seg hjemmebanefordelen da de scoret i siste sekund av forlengningen mellom de to lagene i siste serierunde tirsdag.

Det tapet var Stjernen ute etter å revansjere på første forsøk i sluttspillet. Niklas Røst og Austin Cangelosi sørget for at det sto 1-1 etter to perioder i Sarpsborg. Flere mål kom ikke, og lagene måtte ut i sudden death for andre gang på få dager.

Etter nærmere 20 minutter med overtid var det Parker Bowles som avgjorde med sitt vinnermålet for hjemmelaget.

Felix Girard tente et lite Frisk-håp før halvspilt tredje periode. Til slutt endte kampen 5-2 i favør Oslo-laget.

I Stavanger var Lillehammer sjanseløse mot grunnserievinner Oilers. Anders Henriksen og Christoffer Karlsen scoret to mål hver i en kamp som endte hele 11-1 til vertene. Dermed kan mye tyde på at Lillehammer får det stritt i fortsettelsen.

Kvartfinalene spilles som best av sju kamper. Runde to spilles søndag.

I de tre andre oppgjørene ble det favorittseirer til eliteseriens tre sterkeste lag. Det sto det likt mellom Vålerenga og Frisk etter de første 20 minuttene i Jordal Amfi, men to scoringer i midtperioden ga hjemmelaget en ledelse de aldri ga fra seg.

Storhamar hadde heller ikke store problemer med å vinne sitt oppgjør Manglerud Star. Med to scoringer i hver periode ble det til slutt en kontrollert 6-0-seier for de blå og gule.