Jørgen Karterud og Vålerenga slo Frisk Asker i første oppgjør av kvartfinalen i NM-sluttspillet ishockey. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Vålerenga tok første stikk i sluttspillet – Oilers scoret tosifret

Favorittseirer preget tre NM-kvartfinaler i ishockey fredag. Vålerenga tok seg til slutt enkelt av Frisk Asker, mens Stavanger Oilers og Storhamar vant stort.

Av NTB | 03.03.2023 21:45:38

Sport: I Jordal Amfi sto det likt mellom Vålerenga og Frisk etter de første 20 minuttene. To scoringer i midtperioden ga hjemmelaget en ledelse de aldri ga fra seg.

Felix Girard tente et lite Frisk-håp før halvspilt tredje periode, men kampen endte til slutt 5-2 i favør Oslo-laget.

Storhamar hadde heller ikke store problemer med å vinne sitt oppgjør Manglerud Star. Med to scoringer i hver periode ble det til slutt en kontrollert 6-0-seier for de blå og gule.

I Stavanger var Lillehammer sjanseløse mot grunnserievinner Oilers. Anders Henriksen og Christoffer Karlsen scoret to mål hver i en kamp som endte hele 11-1 til vertene. Dermed kan mye tyde på at Lillehammer får det stritt i fortsettelsen.

Det står 1-1 i naboduellen mellom Sparta og Stjernen i Sarpsborg. Lagene må ut i spilleforlengelse.

Kvartfinalene spilles som best av sju kamper. Runde to spilles søndag.