Thomas Olsen var en forgrunnsfigur da Vålerenga slo ut Stjernen i NM-sluttspillet i ishockey. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Vålerenga til semifinale i ishockeysluttspillet – slo Stjernen 5-1

Vålerenga gjorde som Frisk Asker og avsluttet sesongen for et østfoldlag med seier i NM-kvartfinalen lørdag. Stjernen ble slått 5-1 på Jordal amfi.

Av NTB | 23.03.2024 20:53:04

Sport: Noen timer tidligere vant Frisk Asker 3-2 borte mot Sparta takket være Michael Hagas vinnermål i forlengningen, og dermed er sesongen over for både Sparta og Stjernen.

Vålerenga vant de tre første kampene mot Stjernen, men fredrikstadlaget slo tilbake med seier på hjemmebane torsdag. Lørdag var Vålerenga best og sikret semifinalebilletten. Thomas Olsen leverte to mål og en assist.

Før tredjeplasserte Vålerenga tok seg videre hadde seriemester Storhamar og serietoer Stavanger begge tatt seg til semifinale i fire strake kamper.

Frisk Asker ble eneste lag som greide å beseire en høyere rangert motstander i kvartfinalen. Laget endte på femteplass i serien sju poeng bak Sparta.

Ledelsen sto seg ut den første perioden og gjennom hele midtperioden, men tidlig i 3. periode utlignet sarpingen Håkon Løken Pedersen etter at han erobret pucken rett ved hjemmelagets mål.

Magnus Nilsen ordnet ny Sparta-ledelse i et overtallsspill da han satte inn en retur via skøyta til Emil Wasenden, men samme Emil Wasenden gjorde 2-2 tre og et halvt minutt senere.

I Jordal amfi koblet Vålerenga grepet med to raske mål omtrent midtveis i 1. periode, ved Olsen og Markus Søberg. Olsen økte i midtperioden, men John Piccinich tente et lite håp for Stjernen med sin redusering.

Mål av Mika Partanan og Mathis Olimb punkterte spenningen tidlig i 3. periode.

Sparta vant den første kvartfinalen på hjemmebane, men så sikret Frisk seg matchball ved å vinne tre kamper på rad. Det betydde at hjemmelaget spilte med kniven på strupen. Laget fikk en god start med tidlig scoring av Magnus Fagerudd.

Sparta pådro seg tominuttere i slutten av 3. periode og tidlig i forlengningen, men sto imot Frisks overtalsspill. Til slutt var det ingen bønn da Michael Haga fikk pucken etter en mislykket klarering.