Lyn slo Vålerenga lørdag. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Vålerenga tapte for byrival Lyn – Rosenborg overtok tabelltoppen

Lyn overrasket topplaget og rival Vålerenga da de vant 2-0 på eget gress i Toppserien lørdag. Rosenborg slo Kolbotn 3-1 og klatret til tabelltopp.

Av NTB | 08.06.2024 17:03:05

Sport: Etter elleve serierunder har Rosenborg tre poeng ned til Vålerenga, mens Brann er åtte poeng bak på tredjeplass. Bergenserne har én kamp mindre spilt enn lagene foran. Emilie Nautnes, Rebecka Holum og Cesilie Andreassen sørget for RBK-seier lørdag. Trønderne lå bak Vålerenga på målforskjell før lørdagens runde.

Vålerenga skapte en rekke store sjanser i 1. omgang, men det var Lyn som tok ledelsen like før hvilen. Trine Skjelstad Jensen møtte innlegget fra Tanja Myrseth og stanget ballen i nettet.

Etter pause fortsatte VIF å være farlige fremover uten å lykkes, og etter 56 minutter ble vondt til verre. Kristin Holmen fikk kjempetreff fra langt hold og traff vinkelen. VIF-keeper Tove Enblom var sjanseløs.

Karina Sævik startet på benken for Vålerenga etter å ha spilt 90 minutter for landslaget mot Italia fire dager tidligere. Hun kom inn etter én times spill da laget lå under med to mål. På tampen skjøt Sævik i stolpen, og Vålerenga fikk aldri ballen i mål. Lyn-keeper Kirvil Odden sto en kjempekamp.

Brann slet lenge med å få hull på LSK Kvinner på hjemmebane. Anna Aahjem fikk et annullert mål med et kvarter igjen, men bare minutter senere scoret Rakel Engesvik og sørget for 1-0-seier. LSK Kvinner er nummer fem på tabellen, fem poeng bak Brann.

Røa slo Stabæk 1-0, mens bunnlagene Åsane og Arna-Bjørnar spilte 1-1.