Menu
Eirik Haugan fikk marsjordre mot Vålerenga lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Vålerenga med tredje strake uten tap: – Gjør en god forsvarskamp

Vålerenga holdt Molde til 0-0 på bortebane i Eliteserien lørdag. Med fem poeng på sine tre siste kamper viser Oslo-laget en klar forbedring i poengfangsten.

Av NTB | 19.08.2023 20:24:39

Sport: Til tross for å ha spilt 120 minutter i midtuken, var Molde i fyr og flamme i innledningen av kampen. Likevel uteble scoringen for hjemmelaget, og begge lag måtte se seg fornøyde med ett poeng hver etter 90 minutter spilt.

– Jeg er fornøyd med innstillingen, vi gjør en god forsvarskamp. Vi er veldig glade for å ta med oss et poeng herfra, Molde er gode. Vi blir litt feige og gjør det ganske primitivt, men vi tar nå med oss ett poeng, sa Geir Bakke til TV 2.

De samme lagene møttes i Oslo i Bakkes debut som Vålerenga-trener etter den overraskende overgangen fra Lillestrøm. Da endte det med 4-0-seier til Molde.

– Det er en kamp hvor vi stanger igjen. Vi skaper nok sjanser til å vinne, men vi er ikke dyktige nok. Rådløsheten tar oss de siste ti. Men jeg tror det er første gang Vålerenga er her og ikke har skapt en sjanse. De murer bra igjen, sa Molde-trener Erling Moe til TV 2 etter kampen.

Vålerenga har vist bedre takter den siste tiden med seier over Strømsgodset, før det ble uavgjort hjemme mot Haugesund i forrige runde. Likevel er tabellen tung lesing for Enga-supporterne, og klubben er på en kvalikplass før fullført runde.

Molde gikk rett i strupen på Oslo-laget og hadde en ball i nettet før kvarteret spilt. Målet ble imidlertid avblåst for offside, og gjestene holdt seg enn så lenge inne i kampen.

Molde fortsatte å trykke på, men etter en formasjonsendring kom Vålerenga mer inn i kampen.

– Vi blir altfor åpne, så legger vi om formasjonen og får mye bedre kontroll. Molde har vel skapt ti sjanser og kjørt over oss, men sånn er styrkeforholdet, sa Vålerenga-kaptein Stefan Strandberg til TV 2 i pausen.

Andreomgangen var mer jevnspilt, men de helt store sjansene uteble.

Like før slutt fikk Eirik Haugan sitt andre gule, og Molde-spilleren ble dermed sendt i dusjen.

I rosenes by står det derimot bedre til, men Erling Moes menn skulle nok gjerne ha vært enda høyere oppe på tabellen etter halvspilt sesong. Molde befant seg på en fjerdeplass før runden med sju seirer på sine siste ti kamper.

En haltende Simen Juklerød måtte byttes av banen i det 36. minutt og ga Geir Bakke mer hodebry, men det sto 0-0 til pause.

(©NTB)

Flere nyheter: