Tottenham feirer Pape Sarrs mål mot Manchester United lørdag. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Tottenham tok første ligaseier under ny manager – slo Manchester United 2-0

Pape Sarr (20) scoret da Ange Postecoglou tok sin første Premier League-seier som Tottenham-manager med 2-0-triumf over Manchester United lørdag.

Av NTB | 19.08.2023 20:34:35

Sport: Etter 2-2 mot Brentford i serieåpningen, ga Tottenham hjemmefansen mye å juble for i lørdagens oppgjør. Sarrs scoring kom fem minutter ut i 2. omgang da han dukket opp på bakerste stolpe og satte ballen i mål.

20-åringen ble hentet fra franske Metz i fjor sommer og scoret lørdag sitt første mål for de liljehvite. Med snaut ti minutter igjen fastsatte hjemmelaget resultatet da United-stopper Lisandro Martinez sleivet ballen i mål på et klareringsforsøk.

Dermed traff Postecoglou blink i sin første Premier League-kamp på hjemmebane som ny Tottenham-sjef. Australieren kom fra Celtic i sommer.

Begge lag skapte en haug med sjanser i kampen, men det var Tottenham som var nærmest.

Tottenham gjester Bournemouth i neste kamp, mens United tar imot Nottingham Forest på Old Trafford.

Like etterpå smalt det i stolpen bak Manchester United-keeper Andre Onana, men de rødkledde slapp igjen med skrekken.

Tidligere i omgang ropte United på straffe da skuddet fra Alejandro Garnacho gikk i armen på Cristian Romero. VAR vurderte situasjonen, men valgte å ikke gi straffespark.

Antony var svært nær ved å utligne rett etterpå, men denne gangen var det Uniteds tur til å treffe stolpen.

Utover i omgangen roet kampen seg litt ned til tross for at United jaktet scoring. De maktet ikke å komme forbi Tottenham-keeper Guglielmo Vicario, som sto en flott kamp i buret.

Med åtte minutter igjen avgjorde Tottenham kampen da Ben Davies’ sleivskudd satte United-stopper Martinez ut av spill. Argentineren greide ikke treffe ballen godt nok i klareringsforsøket og måtte se den trille i mål.

Begge lag skapte store sjanser i 1. omgang. Nærmest kom Tottenhams Pedro Porro da han banket ballen i tverrliggeren etter 40 minutter.

Tidlig i 2. omgang traff Tottenham innenfor stolpene. Innlegget fra Dejan Kulusevski gikk via Martínez og bak i feltet. Der dukket Sarr opp og satte ballen i nettaket til ellevill jubel.