Menu
Vålerenga slo Frisk Asker søndag. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Vålerenga doblet ledelsen mot Frisk – Sparta slo Stjernen for tredje gang på én uke

Vålerenga og Sparta tok knepne seirer i andre oppgjør av NM-kvartfinalene søndag. Storhamar og Stavanger Oilers vant nok en gang klart.

Av NTB | 05.03.2023 19:45:35

Sport: Dermed står det 2-0 i samtlige kvartfinaler.

Etter å ha seiret etter spilleforlengelse i fredagens oppgjør var Sparta klart bedre enn Stjernen i starten av søndagens kamp.

Med 0-3 etter første periode måtte Fredrikstad-laget skjerpe seg i midtperioden. Det gjorde de da Stian Hansen og Ole Andersen reduserte én gang hver, før Kristian Jakobsson satte nok en scoring for bortelaget. Stian Nystuen reduserte like før slutt, men kampen endte med 4-3-seier til Sparta.

Tapet er ekstra surt for Fredrikstad-laget som nå har tapt tre ganger for erkerivalen i løpet av én uke.

Borte mot Frisk Asker fikk Vålerenga det utfordrende med å gå opp til 2-0 i kamper. Jørgen Karterud og Hampus Gustafsson ordnet balanse i regnskapet ved halvspilt kamp, men to mål til fra Oslo-laget i slutten av midtperioden sørget for Vålerenga-ledelse inn mot de siste tjue.

I en intens tredje periode reduserte Mikkel Christiansen, men det var Vålerenga som til slutt kunne juble for doblet ledelse i kvartfinaleserien. Kampen endte 3-2 til Vålerenga.

I Oslo fortsatte Storhamar nedsablingen av Manglerud Star. Etter å ha vunnet første oppgjør 6-0 på hjemmebane ble det 8-0 til de gule og blå i søndagens kamp.

Mellom Lillehammer og Stavanger Oilers ble det jevnere enn fredagens 11-1-seier til Stavanger-laget. Likevel var det forskjell på lagene også i søndagens kamp som endte 4-1 til Oilers. Grunnserievinneren er dermed på god vei mot en plass i semifinalene.

(©NTB)