Menu
Sondre Guttormsen. Her under EM i München i fjor. Foto: Javad Parsa / NTB

Sondre Guttormsen tok EM-gull i stav: – Mer eller mindre perfekt

Sondre Guttormsen tok sitt første gull i friidretts-EM innendørs med seier i stavfinalen i tyrkiske Istanbul søndag.

Av NTB | 05.03.2023 19:35:43

Sport: Med et hopp på 5,80 meter sikret han gullet foran greske Emmanouil Karalis. Karalis kom også over 5,80, men rev på et tidligere tidspunkt enn Guttormsen. Polske Piotr Lisek tok bronsen. Han hoppet også 5,80.

Guttormsen kom seg over både 5,40, 5,70 og 5,80 i konkurransen. Han sto over én høyde og forsøkte seg på 5,91 uten hell.

– Mer eller mindre perfekt, var det ikke det? Jeg hadde mål om gull og visste det var mulig, sa Guttormsen til NRK.

Guttormsen innehar den norske innendørsrekorden på 5,90, og selv om han ikke kom helt opp dit, vant han konkurransen i Istanbul. Det var ikke bare hans første gull, men også hans første medalje i et internasjonalt seniormesterskap.

– Jeg visste at hvis jeg beholdt roen og tok alt i første forsøk så kan det skje slik som i dag. Jeg hopper 5,80 og river ingen, sa gullvinneren.

Pål Haugen Lillefosse var også med i finalen, men han fikk det ikke helt til å sitte og endte på 5,60 meter. Det holdt til 6.-plass.

Sist sesong ble Guttormsen nummer to bak svensken Armand Duplantis i Diamond League-finalen i Zürich. Da hoppet han 5,86 meter og tangerte den norske utendørsrekorden. Den deler han med Lillefosse.

(©NTB)

Flere nyheter: