Menu
Vålerenga-spillerne kunne juble etter å ha slått serieleder Storhamar med 4–1 i et fullsatt Jordal Amfi. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Vålerenga banket serieleder Storhamar – Stavanger Oilers gikk på sjokktap

Vålerenga slo Storhamar 4–1 i et nærmest fullsatt Jordal Amfi, men seieren holdt ikke til å overta tabelltoppen. Samtidig røk Stavanger Oilers 1–2 for Comet.

Av NTB | 04.11.2023 18:52:29

Sport: Med seieren kneppet derimot Vålerenga inn på Storhamar og avstanden mellom de to er nå på to poeng.

Vålerenga avgjorde kampen med en veldig solid midtperiode som de vant 2–1.

Storhamar-kaptein Patrick Thoresen dukket opp på isen uten sitt etter hvert kraftige skjegg, men han greide ikke lede laget til seier.

Det var også store forventninger til Andrew Nielsen som gjorde sin annen kamp for Vålerenga.

Hjemmelaget tok ledelsen da kaptein Martin Røymark satte pucken i mål ved å slå den i luften. Dommerne brukte noen minutter på å finne ut om det var høy kølle.

Jakob Berglund utlignet til 1–1 for Storhamar etter å ha ridd av et undertallsspill tre mot fem, men kort etter satte Pontus Finstad inn 2-1-målet. Vålerengas toppscorer Mika Partanen økte til 3–1 da han plukket opp en løs puck.

– En bra hockeymatch. Vi klarer å vinne duellene som vi ikke klarte sist. Det var morsomt å slå dem, sa Vålerenga-trener Fredrik Andersson til TV 2.

Vålerenga har nå vunnet åtte strake seire. Forrige tap kom borte mot Storhamar. Laget kan ta over serietoppen med seier borte mot Comet i en utsatt kamp tirsdag.

Finstad kunne sette sitt annet mål for kvelden da han satte 4–1 i åpent mål.

Den store smellen i runden kom i Halden. Der klarte tabelljumbo Comet å slå serietreer Stavanger med 2-1- Hjemmelaget var frekke nok til å ta ledelsen 1–0 ved Hermann Kopperud. Axel Lindström økte til 2–0 i midtperioden.

Stavanger reduserte til 1–2 ved Sondre Bjerke etter å ha tatt ut målvakten mot slutten av kampen, men nærmere kom de ikke.

Michael Haga scoret først for Frisk før Marcus Fagerudd utlignet for Sparta. Tobias Lindström sendte Frisk i ny ledelse før Leo J. Halmrast utlignet nok en gang for gjestene.

Stjernen måtte ha straffer for å slå Ringerike med 3–2 i Stjernehallen. Austin Cangelosi satte 1-0, Mikael Dokken utlignet til 1–1 før Jonathan Hafsmo sendte hjemmelaget i ny ledelse. Victor Bemström utlignet for gjestene for Dennis Ryttar satte 3-2-målet i midtperioden.

Magnus Haugen utlignet for Stjernen i tredje periode. J. J. Piccinich var den eneste som scoret på straffene slik at Stjernen fikk med seg to poeng og Ringerike ett.

Et par Vålerenga profiler fra forrige sesong, Villiam Strøm og Stefan Espeland var tilbake i Jordal Amfi, denne gangen i gult og blått.

Frisk Asker tok en etterlengtet seier med å slå Sparta 3–2 etter at Mats Frøshaug ble matchvinner i ekstraomgang. Asker-laget har hatt en tung start på sesongen.

(©NTB)

Flere nyheter: