Menu
Novak Djokovic håper å få innpass i USA i mars. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB

Uvaksinert Djokovic usikker til prestisjeturneringer i USA

Tennisstjernen Novak Djokovic har stadig ikke fått grønt lys fra amerikanske myndigheter til å spille turneringene Indian Wells og Miami Open i mars.

Av NTB | 22.02.2023 16:45:32

Sport: Djokovic er ikke vaksinert mot koronaviruset og kan miste Masters 1000-turneringene om ikke han får godkjenning av myndighetene i USA. Han spilte ingen turneringer der i fjor av samme grunn. Reglene tilsier at alle tilreisende må være vaksinerte, men Djokovic har sent inn en spesialsøknad om å komme inn i landet.

Arrangørene av Indian Wells og Miami Open skal ha gitt sin godkjenning til verdenseneren, men amerikanske myndigheter har ikke gitt grønt lys ennå.

– Prosessen har startet. Det er utenfor min kontroll nå, sa Djokovic onsdag.

– Jeg ville elsket å spille og er glad for at jeg har fått godkjenning av arrangøren. Jeg håper jeg får spille, fortsatte han.

Det er den tidligere toppspilleren Tommy Haas som er direktør for Indian Wells-turneringen. Han har uttalt at det er «en skam» om ikke Djokovic får innpass i USA.

Indian Wells starter 6. mars, mens Miami Open går i gang 20. mars. Neste uke skal Djokovic delta i en turnering i Dubai. Serberen vant årets første Grand Slam-turnering Australian Open i januar.

(©NTB)