Menu
Norges G19-trener Luis Pimenta tok tirsdag ut troppen til sommerens EM. Han tar blant andre med seg Rasmus Holten (t.v.). Foto: Javad Parsa / NTB

Uttak til G19-EM: Disse skal representere Norge

G19-landslagssjef Luis Pimenta tok tirsdag ut de 21 spillerne som skal spille for Norge i EM i Nord-Irland.

Av NTB | 02.07.2024 10:43:26

Sport: Fire av dem var også med i G19-EM i fjor: Rasmus Holten, Simen Vatne Haram, Benjamin Thoresen Faraas og Aleksander Andresen. De øvrige 17 spillerne er nye i mesterskapssammenheng.

Dette er troppen:

Målvakter: Sander Østraat, Martin Børsheim, Magnus Brøndbo.

Backer: Vetle Auklend, Håkon Røsten, Rasmus Holten, Simen Vatne Haram, Aleksander Hammer Kjelsen, Aleksander Andresen, Casper Glenna Andersen, Filip Loftesnes-Bjune.

Midtbanespillere: Sondre Granaas, Eivind Helland, Travis Hernes, Mats Pedersen, Daniel Braut.

Spisser: Edvin Austbø, Sindre Walle Egeli, Benjamin Thoresen Faraas, Bork Bang-Kittilsen, Sander Hestetun Kilen.

Tidligere i juni ble det klart at Rosenborg ikke ville frigi talentene Sverre Nypan og Jesper Reitan-Sunde til mesterskapet.

– Vi i Rosenborg ønsker at våre spillere skal være på landslag, men når det ikke er internasjonale datoer blir det ofte vanskelig. Vi som klubb mener at det er viktig for oss å ha dem tilgjengelig i perioden hvor mesterskapet spilles, sa sportslig leder Mikael Dorsin i RBK til Adresseavisen.

Norge skal opp mot regjerende mester Italia, Ukraina og vertsnasjon Nord-Irland i sommerens EM-sluttspill. Kampene spilles i Belfast og Larne. Mesterskapet fungerer også som kvalifisering til neste års U20-VM i Chile.

Pimentas mannskap kvalifiserte seg som en av sju puljevinnere i den avgjørende eliterunden. Som vertsnasjon er Nord-Irland det åttende deltakerlaget.

Den andre EM-gruppen består av Danmark, Frankrike, Spania og Tyrkia. Norge åpner med å møte Italia 15. juli.

I fjor tok Norge seg til semifinale i G19-EM under ledelse av Pimenta. Norge er ett av bare tre land som har tatt seg til to EM for G19-lag på rad.

(©NTB)

Flere nyheter: