Menu
IHF kommer med ny korona protokoll etter henvendelse fra det danske håndballforbundet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Utskjelt koronaprotokoll i håndball-VM ble justert

Strenge koronaregler i håndball-VM har vakt voldsomme reaksjoner. Nå har Det internasjonale håndballforbundet (IHF) tatt grep.

Av NTB | 11.01.2023 13:45:25

Sport: Forbundet har justert på hva som er å anse som en positiv koronatest under det kommende sluttspillet i Polen og Sverige. Svakt positive tester vil nå få status som negative.

IHF har nemlig besluttet at en koronatest med en CT-verdi på over 30 skal betraktes som negativ til tross for at testen viser sykdom i kroppen. Det opplyser sportssjef Morten Henriksen i Det danske håndballforbundet til nyhetsbyrået Ritzau.

Den nye endringen gleder Henriksen. Han mener at spillere som ikke er syke skal ha lov til å spille VM.

– Det er ikke falsk sykdom som skal avgjøre et VM, sier sportssjefen.

Det var den positive koronatesten på Mads Mensah Larsen som fikk Det danske håndballforbundet til å ta kontakt med IHF spesifikt angående CT-verdiene i koronaprotokollen. Selv om testen til Mensah var positiv, var fremdeles CT-verdien høy.

Enkelt forklart gir mye virus i en prøve lav CT-verdi. Høy CT-verdi betyr dermed lite virus i kroppen.

Presiseringen som nå er gjort av IHF påvirker ikke de grunnleggende koronareglene under håndball-VM. Alle deltakere skal ta en PCR-test tre døgn før ankomst til sluttspillet. Deretter skal alle testen igjen etter innledende og eventuelle senere runder.

Dersom en spiller tester positivt, skal han isoleres i fem dager, hvorpå en ny negativ test må til for at spilleren skal kunne komme tilbake til turneringen. Spesifiseringene omkring CT-verdiene, betyr imidlertid at en spiller kan komme raskere i spill igjen.

Videre skal spillere også i noen grad benytte seg av munnbind på steder som i garderoben, medisinske rom og under dopingtester.

(©NTB)